Chelsea kaatoi FA Cupin viidennellä kierroksella Manchester Cityn 5-1 ja eteni turnauksen puolivälieriin. Pelistä odotettiin hienoa kamppailua kahden suurseuran välillä. Lopulta pelistä tuli hieman irvokas, sillä Manuel Pellegrini nimesi peliin peräti seitsemän nuorisojoukkueen pelaajaa. City-manageri ei pitänyt siitä, että peli sijoitettiin näin lähelle joukkueen Mestarien liiga -ottelua.

Odotetusti Chelsean miehet ottivat nopeasti ohjat Cityn poikia vastaan. 13. minuutilla Pedro pelasi hyvin yhteen Cesc Fàbregasin kanssa. Pedron laukaus kilpistyi kuitenkin tolppaan.

10 minuuttia myöhemmin sama espanjalaiskaksikko juoni toisen hyvän tilanteen. Pedron laukaus ei ollut tarpeeksi tarkka, ja Willy Caballero torjui.

Ensimmäiset 34 minuuttia mentiin ilman maaleja. Yhtäkkiä osumia nähtiin parin minuutin sisään kaksi. 35. minuutilla Fàbregas mursi Eden Hazardille suuntautuneella syötöllään puolustuslinjan. Belgialainen nosti maalin eteen täysin vapaaksi jätetylle Diego Costalle, jolla oli helppo työ putata pallo maaliin.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Fàbregas tarjoili paikan maalin eteen Pedrolle. Espanjalainen laukoi liiaksi keskelle, ja Caballero torjui.

Heti perään Cityn debytantti onnistui. 19-vuotias David Faupala syötti ikätoverilleen Kelechi Iheanacholle, joka jatkoi maalin eteen juosseelle Faupalalle. César Azpilicueta pääsi palloon väliin, mutta purki Faupalan kautta pelivälineen omaan maaliin.

Heti toisen jakson alussa Chelsea siirtyi uudestaan johtoon. Kotijoukkue lähti Cityn pallonmenetyksen jälkeen nopeasti vastahyökkäykseen. Willian levitti keskikaistalta oikealle Hazardille ja jatkoi itse puolustuksen selustaan. Hazard tarjoili oikea-aikaisen murtavan syötön, ja Willian laukoi tarkasti alakulmaan.

Ottelu ratkesi lopullisesti 53. minuutilla. Syöttö kimposi Fernandon kautta suoraan Gary Cahillille, joka täräytti pallon voimalla Caballeron kainalosta sisään.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Hazard haki illan kolmatta maalisyöttöään. Laituri ruokki Pedroa, jonka kudin blokkasi Martín Demichelis.

Vaikka Pedro ei tahtonut saada mistään palloa maaliin, Hazard lisäsi tehomerkintöjään. 67. minuutilla joukkueelle vihellettiin vapaapotku, jonka belgialainen upotti takakulmaan. Tilanteessa Caballero oli täysin pihalla.

Pian 4-1-maalin jälkeen Cityllä oli tilaisuus kavennukseen. Pablo Zabaleta pelasi maalin eteen Iheanacholle, joka olisi selkä maaliin päin pelatessaan voinut pudottaa alaspäin. Sen sijaan nuorukainen yritti maalintekoa kantapäällä – Thibaut Courtois torjui.

Vartti ennen täyttä aikaa lukemat olivat muuttua yhä rumemmiksi. Demichelis torppasi selästä vaihdossa ottelun aloittanutta Bertrand Traoréta, ja pallo vietiin pisteelle. Niin ikään vaihdossa aloittanut Oscar laukoi – Caballero torjui.

20-vuotias Traoré oli itsekin hyvin lähellä maalintekoa. Viitisen minuuttia rangaistuspotkun jälkeen Hazard petasi paikan nuorukaiselle, jonka laukaus lipui tolppaan.

Loppuhetkillä Aleksandar Kolarov oli vielä lähellä kavennusta – Courtois torjui. Caballero ei sen sijaan torjunut, kun Oscar Traoré roikotti Oscarin keskityksestä puskun Caballeron ohi City-maaliin.

Sen enempää ei maaleja nähty, Chelsea puolivälieriin maalein 5-1.

FA Cupin viidettä kierrosta sunnuntaina

Blackburn-West Ham 1-5 (1-2)
1-0 Ben Marshall (20.)
1-1 Victor Moses (26.)
1-2 Dimitri Payet (36.)
Ulosajo, Chris Taylor, Blackburn (55.)
1-3 Emmanuel Emenike (64.)
Ulosajo, Cheikhou Kouyaté (75.)
1-4 Emmanuel Emenike (85.)
1-5 Dimitri Payet (90+2.)

Tottenham-Crystal Palace 0-1 (0-1)
0-1 Martin Kelly (45+1.)

Chelsea-Manchester City 5-1 (1-1)
1-0 Diego Costa (35.)
1-1 David Faupala (37.)
2-1 Willian (48.)
3-1 Gary Cahill (53.)
4-1 Eden Hazard (67.)
Epäonnistunut rp, Oscar (75.)
5-1 Bertrand Traoré (89.)