Kuukausi vaihtui, joten on taas kuukauden tähdistöjoukkueen aika. Helmikuun joukkueeseen mahtui pelaajia/manageri yhdeksästä eri joukkueesta. Joukkue on muodostelmassa 4-3-3.

Maalivahti

Heurelho Gomes (Watford)

35-vuotias ikämies pelaa erinomaista kautta Watfordin maalilla. Gomes on pelannut tällä kaudella jokaisen Valioliiga-ottelun (28) ja päästänyt keskimäärin tasan yhden maalin ottelua kohden. Helmikuu paransi Gomesin saldoa, sillä hän päästi neljässä ottelussa vain kaksi maalia. Gomes piti nollat sekä Chelseaa että Bournemouthia vastaan. Lisäksi brasilialainen torjui helmikuun neljässä ottelussa toiseksi eniten laukauksia (17) kaikista Valioliiga-vahdeista.

Tottenham Hotspur v Sunderland - Barclays Asia Trophy: Semi Final
Kuva: Getty Images.

Puolustus

Seamus Coleman (Everton)

Everton pelasi helmikuun aikana vain kolme liigaottelua. Taskuun tuli kaksi nollapeliä ja vain yksi päästetty maali West Bromia vastaan. Puolustuksen laidalla Coleman pelasi syötöt erittäin hyvällä 89 prosentin varmuudella omille, minkä lisäksi hän onnistui maalinteossa Stokea vastaan.

Everton v Stoke City - Premier League
Kuva: Getty Images.

Virgil van Dijk (Southampton)

Southampton pelasi melko hyvän helmikuun, kiitos puolustuksen pitävyyden. Joukkue nollasi niin Arsenalin, West Hamin kuin Swansean. Kuukauden ainoat maalit Pyhimykset päästi Chelseaa vastaan. Neljässä ottelussa van Dijkille kirjattiin 53 suoraa puolustustekoa: 15 syötönkatkoa, kolme blokattua laukausta ja 35 purkupalloa vaara-alueelta.

during the Barclays Premier League match between Southampton and Leicester City at St Mary's Stadium on October 17, 2015 in Southampton, England.
Kuva: Getty Images.

Robert Huth (Leicester)

Leicesterin huimassa kaudessa ei ole kyse pelkästään Jamie Vardyn ja Riyad Mahrezin hyökkäyspään tehoista. Vähintään yhtä tärkeää on ollut puolustuksen pitävyys. Helmikuun neljässä ottelussa Leicester piti kahdesti maalinsa puhtaana. Man Cityä vastaan upposi yksi ja Arsenalia vastaan kaksi. Sen lisäksi, että Huth blokkasi neljässä pelissä yhteensä peräti yhdeksän laukausta, hän iski kaksi maalia Cityn verkkoon.

during the Barclays Premier League match between Manchester City and Leicester City at the Etihad Stadium on February 6, 2016 in Manchester, England.
Kuva: Getty Images.

Christian Fuchs (Leicester)

Fuchsiin pätevät samat joukkuekohtaiset sanat kuin Huthiin. Yksilötasolla itävaltalainen syötti maalin City-ottelussa ja loi neljässä pelissä yhteensä viisi maalipaikkaa. Puolustajista vain Bryan Oviedo pystyi tarkastelujaksolla parempaan.

during the Barclays Premier League match between Leicester City and Norwich City at The King Power Stadium on February 27, 2016 in Leicester, England.
Kuva: Getty Images.

Keskikenttä

Mesut Özil (Arsenal)

Saksalainen se painaa viikosta toiseen korkealla tasolla. Neljässä ottelussa 225 syöttöä, joista 85 prosenttia omille. Murtautumisvaiheen tehot olivat taas melko häkellyttävää luokkaa. 24 (?!) luotua maalipaikkaa, kaksi maalisyöttöä ja kaksi tehtyä maalia.

Arsenal FC v FC Bayern Munchen - UEFA Champions League
Kuva: Getty Images.

Idrissa Gueye (Aston Villa)

Gueye on ollut Aston Villan surkean kauden valopilkkuja. Helmikuun neljässä ottelussa kevytrakenteinen keskikenttäpelaaja voitti peräti 34 kaksinkamppailua ja teki 39 suoraa puolustustekoa. Lisäksi senegalilainen oli vahvasti mukana Villan pallollisessa pelaamisessa. Hän syötti selvästi enemmän kuin kukaan muu Villan pelaaja ja loi siinä sivussa viisi maalipaikkaa.

Aston Villa v Sunderland - Premier League
Kuva: Getty Images.

Ross Barkley (Everton)

Barkley oli vahvasti esillä Evertonin lennokkaassa helmikuussa. 22-vuotias pelintekijä loi seitsemän maalipaikkaa ja iski itse kaksi maalia Newcastlea vastaan. Syöttöjen onnistumisprosentti 88 on todella hyvä kymppialueella operoivalle pelaajalle, eikä haastojen onnistumisprosentissakaan (67) varsinaisesti vikaa ole.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Hyökkäys

Willian (Chelsea)

Willian pelaa elämänsä kautta. Helmikuun liigaotteluissa brasilialainen iski Newcastle-voitossa tehot 1+1. Southamptonia vastaan Willian syötti voittomaalin 89. minuutilla. Kaiken kaikkiaan laituri (pääosin) on tehnyt tällä kaudella jo 10 maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon.

during the UEFA Champions League Group G match between Maccabi Tel-Aviv FC and Chelsea FC at Sammy Ofer Stadium on November 24, 2015 in Haifa, Israel.
Kuva: Getty Images.

Jamie Vardy (Leicester)

Kauden sensaatiohyökkääjän tahti ei tunnu laantuvan. Liverpool kaatui Vardyn kahdella osumalla. Man Cityä vastaan Vardy piti tehojen osalta vapaailtaa, mutta Arsenalia vastaan tuli taas maali ja Norwichia vastaan maalisyöttö.

GettyImages_JamieVardy20150817
Kuva: Getty Images.

Dimitri Payet (West Ham)

West Hamin helmikuu oli haasteellinen, vaikka joukkueen otteluohjelma oli helppo. Aston Villa kaatui 2-0 ja Sunderland 1-0. Norwichin kanssa Hammers pelasi 2-2, ja Southamptonia vastaan tuli 0-1 takkiin. Payet oli mukana tärkeissä maaleissa, sillä hän teki Norwichia vastaan kavennuksen ja syötti tasoitusosuman. Tottenham-pelissä ranskalainen syötti voittomaalin.

West Ham United v Newcastle United - Premier League
Kuva: Getty Images.

Manageri

 

Mauricio Pochettino (Tottenham)

Pochettinon ryhmä marssi helmikuussa voitosta voittoon. Mikään muu joukkue ei voittanut viime kuussa kaikkia liigaotteluitaan. Mukaan mahtui erittäin tärkeä vierasvoitto Manchester Citystä. Maaliskuun ensimmäisessä ottelussa Spurs hävisi (ei otettu tähän tähdistöön mukaan), mutta joukkueella on edelleen hyvät mahdollisuudet liigamestaruuteen.

Everton v Southampton - Premier League
Kuva: Getty Images.