Sunnuntain avasi kaksi tapahtumarikasta ottelua. Katsotaan, miten kävi.

Mitrovic päätti Newcastlen derby-tuskan

Newcastle onnistui viimein katkaisemaan paikallisvastustajansa Sunderlandin kuuden ottelun voittoputken Tyne & Wear -derbyssä. Black Cats pelasi vahvan avausjakson ja siirtyi johtoon juuri ennen taukoa. Chancel Mbemba purki pallon suoraan Jermain Defoelle, joka täräytti volleysta vieraat 0-1-johtoon.

Toinen puolisko oli taas pitkälti isäntäjoukkue Newcastlen hallintaa ja lukuisia paikkoja tasoitukseen tuli vastaan. Hyvä paine tuotti lopulta tulosta 83. minuutilla. Georginio Wijnaldum keskitti oikealta rangaistusalueen sisään, josta Aleksandar Mitrovic puski pelivälineen voimakkaasti Vito Mannonen selän taakse. Serbihyökkääjä riehaantui tasoituksesta niin, että mies riisui paitansa ja törmäsi yhteen kentällä juosseen kannattajan kanssa.

Mitrovic otti iskua vielä ottelun loppuhetkillä ikävästi Sunderland-puolustajan kanssa satuttaen päänsä. Newcastlen vaihdot olivat loppu, joten Harakat pelasivat viimeiset minuutit lisäajasta vajaalla. Enempää maaleja ei lopulta nähty, joten St James Parkilla päädyttiin pitkästä aikaa derbyssä 1-1-numeroin pistejakoon.

Tasapelin myötä sekä Newcastle että Sunderland jatkavat putoamisviivan alapuolella.

Liverpoolilta käsittämätön sulaminen

Samaan aikaan pelatussa toisessa ottelussa Southampton kiri kahden maalin takaa Liverpoolin ohi. Reds aloitti maalinteon 17. minuutilla. Philippe Coutinho lähetti noin 30 metristä maannuolijaisen, joka upposi matalana oikeaan alanurkkaan yllättäen Fraser Forsterin täysin.

Etumatka kasvoi viisi minuuttia myöhemmin. Divock Origi tarjoili syötön rangaistusalueen sisään Daniel Sturridgelle ja hyökkääjä ujutti sijoituksensa kahden Saints-puolustajan välistä verkkoon.

Southampton sai heti toisen jakson alkuun paikan kaventaa rangaistuspotkusta, kun Martin Skrtel repi Graziano Pellèn varoituksen arvoisesti maihin. Simon Mignolet kuitenkin aavisti Sadio Manén vasemmalle suunnatun laukauksen lentoradan torjuen yrityksen komealla venytyksellä.

Mané kuittasi mokansa, kun peliä oli 64 minuuttia takana. Syötön 1-2-kavennukseen tarjoili Pellè. Viimeisellä kympillä Pellè itse vastasi tasoituksesta. Italialaisen laukaus painui rangaistusalueen takaa Mignolet’n torjuntayrityksestä huolimatta tarkasti vasempaan nurkkaan.

Kolme minuuttia 2-2-osumasta Mané rankaisi vielä toisen kerran tälläämällä vastaiskusta laukauksensa oikeaan alanurkkaan. Isännät olivat nousseet kuilun partaalta johtoon. Liverpool ei enää tästä sulamisesta toipunut ja Southampton vei pisteet numeroin 3-2.