Liverpool hävisi Eurooppa-liigan välierien ensimmäisen osaottelun Villarrealille maalein 0-1. Ainoa osuma syntyi ottelun viimeisestä hyökkäyksestä. Maalintekijäksi merkittiin Adrián López.

Liverpool aloitti pelin periaatteessa juuri niin, kuin Jürgen Klopp lupaili. Klopp sanoi ennen peliä, että Poolin on pelattava sellaista peliä, josta Villarreal ei pidä. Tyypillisesti Villarreal on puolustanut tiiviisti, odottanut vastustajan virheitä ja iskenyt vastaan. Ottelun alkupuolella Villarreal kuitenkin ”joutui” hallitsemaan palloa englantilaisia enemmän.

Pallon hallitseminen ei erityisemmin sekoittanut kotijoukkueen pakkaa. Villarreal loi jo kolmen minuutin pelin jälkeen ensimmäisen tilanteensa. Ottelun alku oli ylipäätään vauhdikas. Ensimmäisen noin 10 minuutin aikana Villarreal loi kaksi potentiaalista maalipaikkaa ja Liverpool yhden.

Seuraava hyvä paikka nähtiin 22. minuutilla. Pallo päätyi Villarrealin syöttökuvion päätteeksi Tomás Pinalle, jonka laukauksen Simon Mignolet onnistui torjumaan.

Pikku hiljaa pelin rytmi hidastui, ja ottelussa siirryttiin lähemmäs sellaista kyttäilyä, jota ennen peliä saatettiin odottaa. Vielä juuri ennen taukoa kotijoukkueen Roberto Soldado hätyytteli Mignolet’n maalia, mutta laukaus kiersi niukasti ohi maalin.

Villarreal aloitti toisen jakson erittäin pirteästi. Heti ensimmäinen hyökkäys tuotti kulmapotkun, joka pelattiin etualueelle. Cédric Bakambun pusku oli hyvä, mutta painui tolpan ulkoreunan kautta maalin ohi.

Ennen pitkää maalipuuosumat tasoittuivat. 67. minuutilla Roberto Firmino kääntyi ja laukoi nopeasti – Sergio Asenjo torjui tolpan kautta pallon ulos.

Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan melko rauhallinen maalitilanteiden osalta. Aivan ottelun lopussa kontrolli hieman petti molemmilta joukkueilta, mikä johti maalitilanteisiin. Ensin Bakambu pääsi laukomaan hyvästä paikasta – Mignolet torjui komeasti. Lähes heti perään Alberto Moreno pääsi toisessa päädyssä puolittain läpi. Denis Suárez onnistui viime hetkellä sen verran taklaamaan, ettei Poolin vasen pakki saanut suunnattua laukaustaan kohti maalia.

Kontrollin pettäminen johti lopulta lisäajalla ottelun voittomaaliin. Liverpoolin koko pakka oli ylhäällä, ja Villarreal pelasi pitkän syötön Suárezille Kolo Tourén selustaan. Nuorukainen tarjoili vielä tyhjän maalin vaihdossa ottelun aloittaneelle Adrián Lópezille.

Maaliton tasapeli olisi luonnollisesti ollut Liverpoolille huomattavasti parempi tulos kuin yhden maalin tappio. Toisessa osaottelussa Villarrealille riittää finaalipaikkaan tasapeli, mutta 1-0-tuloksen myötä ottelupari on vielä melko lailla auki.

Eurooppa-liiga torstaina

Shakhtar Donetsk-Sevilla 2-2 (2-1)
0-1 Vitolo (6.)
1-1 Marlos (23.)
2-1 Taras Stepanenko (36.)
2-2 Kévin Gameiro rp. (82.)

Villarreal-Liverpool 1-0 (0-0)
1-0 Adrián López (90+2.)