Sunderland nousi putoamistaistelussa voittajaksi ja uusi sarjapaikkansa Valioliigassa myös ensi kaudeksi. Sarjapaikka varmistui, kun Black Cats kaatoi keskiviikkoiltana Evertonin selkein 3-0-lukemin. Norwich ja Newcastle putoavat Mestaruussarjaan Aston Villan lisäksi.

Tammikuussa seuraan siirtynyt Jan Kirchhoff nautti suurta vastuuta Sam Allardycen alaisuudessa heti siirtonsa jälkeen. Isokokoinen saksalainen oli helpottunut mies voittoisan ottelun jälkeen.

– Tämä on erittäin hienoa, lähes kuin voittaisi mestaruuden, uskomatonta, Kirchhoff muotoili ottelun jälkeen.

– Kävimme läpi vaarallisia sekä vaikeita hetkiä ja lopulta kaikki oli omissa käsissämme. Pelasimme erittäin hyvin tänään. Teimme kovasti töitä, jokainen meistä uskoi sarjassa säilymiseen, ja että meillä on riittävästi laatua pelataksemme Valioliigassa. Sen me osoitimme.

Sunderland on ollut edellisen kymmenen ottelun aikana vaikeasti voitettavissa. Black Cats on taipunut vain kertaalleen näissä otteluissa, Valioliiga-mestaruuden voittaneelle Leicesterille.

– Kasvoimme yhdessä, tulimme paremmiksi ja paremmiksi ja otimme lopulta tarvittavat pisteet. Meillä oli itseluottamusta, jonka osoitimme kentällä ja se on kaikkein tärkein asia, Kirchhoff jatkoi.

– Meillä on yksi ottelu jäljellä ja sen jälkeen voimme nauttia lomista sekä ensi kaudella Valioliiga-jalkapallosta.

Lähde: Goal