Liverpool joutui taipumaan Sevillalle Baselissa pelatussa Eurooppa-liigan finaalissa. Daniel Sturridge vei Liverpoolin ottelun alussa 1-0 johtoon, mutta Sevillan vahva toinen jakso oli liikaa punapaidoille ottelun lopulta päättyessä espanjalaisille 1-3. Mestaruus oli Sevillan kolmas peräkkäinen.

Ottelun draamankaari oli kaksijakoinen. Liverpool oli selvästi hallitsevampi ottelun avausjaksolla ja loi painetta Sevillan päätyyn koko 45-minuuttisen ajan. Sevilla otti ohjat ottelun päätösjaksolla ja osui peräti kolmesti Kévin Gameiron ja Cokenansiosta. Ottelu oli panoksistaan huolimatta yllättävän viihdyttävää silkan puolustustaistelun sijaan. Ottelun tuomaritoiminta saattoi jäädä Liverpoolin kannalta valittamisen varaa.

Alkajaisiksi ottelun 12. minuutilla nähtiin polemiikkia aiheuttanut tilanne, kun Sevillan Daniel Carriço kaatoi Roberto Firminon rangaistusalueen kulmalla, osuipa pallo tilanteessa vieläpä Carriçon käteen melko tahattomasti. Tilanne tapahtui selvästi alueen sisällä, mutta ruotsalaiserotuomari Jonas Eriksson ei palloa pilkulle vienyt.

Sankoin joukoin paikalle saapuneet Liverpool-fanit saivat aihetta juhlaan ottelun 34. minuutilla. Daniel Sturridge sai pallon haltuunsa rangaistusalueen rajalla vailla suurempaa Sevilla-prässiä. Sturridgen silmiä hivelevä ulkosyrjäpotku kaartui vastustamattomasti ohi Sevillan maalia vartioineen David Sorian.

Hetkeä myöhemmin Liverpoolin kulmapotkusta Dejan Lovren puski pallon uudelleen espanjalaisten maaliin. Daniel Sturridge oli tilanteessa paitsiossa. Hän ei koskenut palloon, mutta vaikutti selvästi peliin, joten maalin hylkäys oli oikea tuomio. Liverpoolin tähtäimessä ei selvästikään ollut jäädä turvaamaan tunnin ajaksi yhden maalin johtoasemaa, vaan Jürgen Kloppin ryhmä jatkoi kovaa painostustaan aivan jakson loppuun asti.

Sevilla sai kuitenkin lentävän lähdön toiseen puoliaikaan. Puoliajan avausvihellyksestä ehti kulua 17 sekuntia, kun Kévin Gameiro toi vieraat maalillaan tasoihin. Tilanne sai alkunsa punapaitojen huonosta purkupallosta. Mariano alusti tilanteen mestarillisella laitajuoksullaan.

Gameiro sai läpiajossaan erinomaisen tilaisuuden viedä vieraat johtoon paria minuuttia myöhemmin. Liverpool-puolustus sai kuitenkin merkkausvirheensä korjattua Kolo Tourén liukuessa pallon tielle viime hetkellä.

Sevilla tuli toiselle puoliajalle huomattavasti pirteämpänä kuin ensimmäiselle ja espanjalaiset siirtyivät ottelussa johtoon tunnin pelin jälkeen. Vitolo toi pallon Sevillan hyökkäysalueelle, muttei ahdistettuna pystynyt pitämään sitä itsellään. Taustalta tilanteeseen kirmannut Coke sai kuitenkin potkaistua irtopallon punanuttujen puolustuksen puolustaessa hieman puolivaloilla.

Eurooppa-liigassa kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Coke teki illan toisensa kuutta minuuttia myöhemmin. Coke näytti kuitenkin olevan tilanteessa paitsiossa, mitä Liverpool-pelaajat tiukasti arvostelivat. Erotuomari Eriksson kuitenkin hyväksyi maalin, vaikka erimieliset näkemykset olivatkin tilanteessa varsin perusteltuja.

Maalin jälkeen ottelu oli kuitenkin selvä. Liverpool ei saanut mainion avausjakson jälkeen juuri mitään aikaan ottelun jälkimmäisellä puoliskolla, siinä missä Sevilla hallitsi palloa ja teki tehokkaasti paikoistaan maaleja. Sevilla todella ansaitsi voittonsa, joka oli viides Eurooppa-liigassa tai Uefa Cupissa 11 vuoden sisään.

Finaalin panoksena oli paitsi maine ja mammona, myös paikka ensi kauden Mestarien liigaan. Tähän kummankaan joukkueen suoritus päättyvällä kaudella kotimaidensa liigoissa ei oikeuttanut. Kauden seurajoukkuejalkapalloilu huipentuu toukokuun 28. päivä Real Madridin ja Atlético Madridin välillä käytävään Mestarien liigan finaaliin.

Eurooppa-liigan finaali

1-0 Daniel Sturridge (35.)
1-1 Kevin Gameiro (46.)
1-2 Coke (64.)
1-3 Coke (70.)