Englannin maajoukkue kohtaa tänä iltana Euroopan mestaruuskisoihin valmistavassa ottelussa Australian. Ottelu pelataan Sunderlandin Stadium Of Lightilla. Peli alkaa 21.45. Suomen aikaa.

Daniel Sturridgen pohjevamma on estänyt hänen osallistumisensa joukkueen harjoituksiin sekä keskiviikkona että torstaina, ja valmentaja Roy Hodgson onkin lupaillut avauskokoonpanoon hänen tilalleen nuorta Marcus Rashfordia. 18-vuotias hyökkääjä teki debyyttinsä Manchester Unitedin edustusjoukkueessa päättyneellä kaudella, ja on toden teolla lyömässä itseään läpi brittifutiksen eliittiin. Euroopan mestaruuskisojen oletettiin olevan vielä turhan iso loikka pelaajalle, mutta samoin kuin seurajoukkueessa, loukkaantumiset ovat mahdollisesti raottamassa hänelle ovea myös kansainvälisesti. Mikäli Rashford pelaa tänään, ja Sturridgen vamma estää kisamatkan, on kaikki mahdollista.

Rashfordin peluuttamisen puolesta Australiaa vastaan puhuu myös se, että Jamie Vardy on ottelusta poissa – hän meni keskiviikkona naimisiin.

Australian kapteeni, Crystal Palacea Valioliigassa edustava Mile Jedinak ei luvannut mahdollisesti vastaan asettuvalle Rashfordille kohtelua silkkihansikkain.

– Saa nähdä. Pelaajilla on erilaisia tapoja tehdä kentällä olonsa huomatuksi. Tunnetusti olen pelannut häntä vastaan ihan hiljattain, ja hän on ollut loistava. Olemme kaikki nähneet hänen rakettimaisen nousunsa parrasvaloihin, ja on kunniaksi pojalle olla nyt tässä tilanteessa, sanoi Jedinak viitaten oletettavasti muun muassa FA Cupin finaaliin.

– Olemme kuitenkin valmistautuneet tähän peliin normaalisti, emmekä kiinnittäneet yksilöihin enempää huomiota.

Wayne Rooney, Gary Cahill ja Fabian Delph ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä sivussa Englannin kokoonpanosta. Southamptonin maalivahti Fraser Forster sen sijaan saa paikan avauksessa.

Lähde: Sky Sports