EM-turnauksen toinen päivä lyötiin pakettiin lauantaina. Tässä katsauksessa käymme läpi päivän kuumimmat puheenaiheet.

Xhakan veljesten kohtaaminen

Ranskan EM-kisoissa tehtiin historiaa ensimmäisellä veljesten välisellä kohtaamisella koskaan. Albaniaa ja Baselia edustava Taulant Xhaka ja Sveitsiä sekä Arsenalia edustava Granit Xhaka kohtasivat toisensa Sveitsin voittoon päättyneessä ottelussa.

Wales saapui EM-estradille tyylillä

Wales esiintyy Ranskassa EM-kisoissa ensimmäistä kertaa maan historiassa. Ensimmäisestä ottelusta Slovakiaa vastaan irtosi mainio 2-1-voitto. Ottelusta muistetaan Gareth Balen vapaapotkumaali (lue uutinen). Walesin mahdollisuudet jatkopeleihin ovat nyt hyvät, sillä pudotuspeleihin pääsee lohkojen kahden parhaan lisäksi peräti neljä lohkokolmosta.

Fanien törkeä käyttäytyminen

Ranskan EM-turnaus on kovaa vauhtia jäämässä mieleen ikävistä asioista. Kuten perjantaina myös lauantaina Englannin ja Venäjän kannattajat käyttäytyivät epäasiallisesti. Tappeluja oli useita (lue uutinen), mutta lauantaina pääosassa olivat venäläiset. Venäläishuligaanit hyökkäsivät englantilaisten kimppuun sekä ennen peliä kaupungilla että stadionilla päätösvihellyksen soitua.

Englantilaisten ja venäläisten lisäksi tappeluita nähtiin myös Puolan ja Pohjois-Irlannin fanien välillä. Kaksikko kohtaa toisensa sunnuntaina Nizzassa.

Englanti jäi jälleen ilman voittoa

Englannin historia EM-kisojen avausotteluissa on ollut heikko. Englannin maajoukkue osallistui ensimmäisen kerran Euroopan mestaruuskisoihin vuonna 1968. Tuolloin avausottelusta ei tullut voittoa, eikä sitä ole tullut vielä kertaakaan tähän mennessä. Lauantaina se oli lähellä, mutta Vasili Berezutskin loppuhetkien maali (lue uutinen ) pilasi englantilaisten ilon.

Arsène's Son 🎈

@hughwizzy
Cruel, but England had enough chances to put the game to bed. One hell of a leap over Rose from Berezutski, too.