Everton on palkannut hollantilaisen Ronald Koemanin uudeksi managerikseen. Koeman siirtyy Toffeesiin Southamptonista. Hollantilaisen sopimus on Evertonin verkkosivujen mukaan kolmivuotinen.

Koeman valmensi edelliset kaksi kautta Southamptonia. Ensimmäinen kausi Saintsissa toi seitsemännen sijan Valioliigassa. Päättynyt kausi oli vahvan kevätkauden myötä pykälää parempi, kun Southampton raivasi Valioliigassa tiensä kuudenneksi.

Koeman on valmentanut urallaan myös Feyenoordia, AZ Alkmaaria, Valenciaa, PSV Eindhovenia, Benficaa, Ajaxia ja Vitesseä. Valmennusura käynnistyi Hollannin maajoukkueen ja Barcelonan apuvalmentajan tehtävissä.

– Olemme erittäin onnellisia saadessamme miehen, joka oli ykköskohteemme siitä lähtien, kun päätimme etsiä uutta manageria, puheenjohtaja Bill Kenwright kommentoi.

Toimittajan sana

Koeman vannoi uskollisuuttaan Southamptonille, mutta valitsi lopulta Evertonin. Hollantilaisvalmentaja teki Saintsissa erinomaista työtä kahden kauden ajan. Ehkä Koeman lopulta ajatteli saavuttaneensa Southamptonissa ”kaiken mahdollisen” rajallisilla resursseilla.

Koeman tunnetaan erinomaisena tekijänä siirtomarkkinoilla. Hollantilaisvalmentajalla on vahva tuntemus Euroopan pelaajamarkkinoista. Koemanilla on luultavimmin Everton-omistaja Farhad Moshirin vahva tuki siirtomarkkinoilla rahoituksen suhteen. Evertonissa nähtäneen kovia panostuksia kesän aikana.