Dimitri Payet on tähän mennessä ollut EM-kisoissa erinomainen. Nyt West Hamin keskikenttämies nousi jo luoduissa maalipaikoissa jakamaan Zinédine Zidanen 12 vuoden takaista ennätystä.

Payet on tehnyt Ranskan voitoissa maalin sekä Romaniaa että Albaniaa vastaan. Samalla maa on jo varmistanut ensimmäisenä pääsynsä 16 parhaan joukkoon.

Keskikentällä viilettävä Payet on luonut kahdessa ottelussa peräti huikeat 15 maalintekopaikkaa joukkuekavereilleen. Toistaiseksi vain Oliver Giroud on näistä onnistunut viimeistelemään maalin.

Nykyään Real Madridin päävalmentajana toimiva Zidane loi ennätykselliset 15 maalintekopaikkaa Ranskalle vuoden 2004 EM-kisoissa. Silloin Ranskan matka katkesi jo puolivälierissä, kun turnauksen yllättäen voittanut Kreikka pudotti heidät. Asiasta uutisoi Goal.com-sivusto.

Toimittajan sana

Goal uutisoi, että Payet olisi yhden luodun maalipaikan päässä Zidanesta. Todellisuudessa herrat ovat kuitenkin tasoissa. Syy on se, että Goal ei ole ottanut laskuihin Payet’n maaliin johtanutta syöttöä avausottelussa. Näin ollen Payet loi Ranskan ensimmäisessä pelissä yhdeksän maalipaikkaa (lue uutinen) ja eilen kuusi. Yhteissummaksi tulee siis 15.