Torstaina pelattiin EM-kisojen seitsemäs kisapäivä. Katsauksessa käymme läpi päivän suurimmat puheenaiheet.

Häkki heilahti venäläishuligaaneille

Venäläisille rähinöitsijöille alettiin tänään jaella kakkua hulinoinnista. Pelkästään sekasortoa luomaan saapuneet huligaanit ovat olleet ensimmäisen viikon pahin riesa. Ranskan oikeus tuomitsi nyt kolme venäläistä miestä telkien taakse. Pisin tuomio oli jopa kahden vuoden mittainen (lue uutinen tästä).

Hodgsonin vaihdot käänsivät naapuritaiston Englannille

Englanti avasi voittotilinsä kisoissa kaadettuaan lisäajan maalilla 2-1-lukemin Walesin. The Three Lions oli tauolle mentäessä tappiolla, mutta Roy Hodgsonin vaihdot käänsivät pelin. Puoliajalla kentälle astuneet Daniel Sturridge ja Jamie Vardy iskivät nimittäin molemmat tärkeät maalit. Näistä tämä Sturridgen voitto-osuma lisäajalla voi muodostua lopputurnauksen kannalta Englannille hyvinkin tärkeäksi. (lue uutinen tästä).

FootballFunnys

@FootballFunnnys
Daniel Sturridge goal from the stands!

Pohjois-Irlanti nollasi Ukrainan omilla vahvuuksillaan

Monen yllätykseksi Suomen lohkossa karsinnoissa pelannut Pohjois-Irlanti on edelleen kiinni jatkopaikassa. Vihreäpaidat nollasivat Ukrainan laitapelin riisuen maan hyökkäyksen täysin aseista. Ratkaisuun tarvittiin vain yksi erikoistilanne, josta Gareth McAuley puski pallon ohi Andri Pjatovin. Ottelun lisäajalla viimeisen 2-0-osuman laittoi vielä sisään irtopallosta Niall McGinn ja kisojen suurin paukku oli valmis.

Pohjois-Irlanti oli jo toinen Huuhkajien karsintavastustaja, joka otti otteluvoiton turnauksessa. Aiemmin Unkari upotti naapurinsa Itävallan.