Tavallisesti maalintekijät keräävät suurimmat otsikot jalkapallossa. Ranskan EM-kisoissa maalit ovat jakautuneet sen verran tasaisesti useamman pelaajan kesken, että on hyvä aika kiinnittää katseita puolustavampiin pelaajiin.

Syötönkatkoissa yksi on ollut ylitse muiden. Isäntämaan N’Golo Kanté on katkonut syöttöjä keskimäärin viisi kertaa ottelua kohden. Se tuskin tuli yllätyksenä, sillä viime kaudella Kanté oli kyseisessä tilastossa ylivoimainen, kun vertaillaan Euroopan top 5 -sarjoja. Kanté katkoi 37 Valioliiga-ottelussa peräti 156 syöttöä. Montpellierin Daniel Congré oli toinen 141 syötönkatkolla.

EM-kisojen syötönkatkotilaston muut mitalisijat menevät Walesiin. Kolmen miehen topparilinjan ”laitatopparit” James Chester ja Ben Davies ovat olleet ahkeria pallonryöstäjiä. Chester on katkaissut keskimäärin 4,3 syöttöä ja Davies 4,0. Aktiivinen puolustaminen mahdollistaa Walesin nopean vastaiskupelaamisen.

Syötönkatkojien top 5:n täydentävät Belgian Thomas Vermaelen ja Tshekin Roman Hubník. Vermaelen on katkonut kahdessa pelaamassaan ottelussaan keskimäärin neljä syöttöä. Hubníkin lukema näyttää 3,7:ää.

TOP 5: EM-kisojen ahkerimmat syötönkatkojat

1. N’Golo Kanté (Ranska), 5,0 syötönkatkoa per ottelu
2. James Chester (Wales), 4,3
3. Ben Davies (Wales), 4
4. Thomas Vermaelen (Belgia), 4
5. Roman Hubník (Tshekki), 3,7