Maanantaina pelattiin EM-kisojen 16. kisapäivä. Katsauksessa käymme läpi päivän suurimmat puheenaiheet.

Hallitseva euroopanmestari Espanja taipui Italialle

Maanantain alkuillassa pelattiin kenties tähän mennessä kisojen tasokkain ottelu, kun hallitseva mestari Espanja kohtasi Italian. Azzurri lopulta upotti Espanjan 2-0-lukemin Giorgio Chiellinin ja Southamptonin Graziano Pèllen osumilla.

Piskuinen Islanti upotti Englannin

Iltapelissä jännitettiin Espanjan ja Islannin välistä kohtaamista. Sensaatiomaisesti neljännesvälieriin päässyttä Islantia ei uskottu ottelun voittajaksi, mutta niin vain Tampereen kokonainen valtio onnistui tiputtamaan Three Lionsin jatkosta. Islannin 1-2-voittoon päättynyt ottelu aiheutti Englannissa suuria vihanpurkauksia.

Roy Hodgsonin irtisanoutuminen

Englannin päävalmentaja Roy Hodgson irtisanoutui pestistään tappiollisen Islanti-ottelun jälkeen. Hodgsonin seuraajaksi on mainittu useita nimiä. Spekulointia löydät täältä.