Saksa on EM-kisojen neljän parhaan joukossa, mutta nyt uhkaa pelaajakato iskeä.

Hallitseva maailmanmestari kohtaa torstaina pelattavassa välierässä Ranskan. Toppari Mats Hummels on varmuudella sivussa pelikiellon vuoksi. Ottelu jää väliin myös Mario Gomezilta, joka loukkasi takareitensä puolivälierässä Italiaa vastaan. Gomez ei pysty pelaamaan myöskään mahdollisessa loppuottelussa. Asiasta kertoi Saksan jalkapalloliitto.

30-vuotias Gomez on Saksan joukkueen ainoa puhdas keskushyökkääjä. Hän on viimeistellyt neljässä pelaamassaan EM-ottelussa kaksi maalia. Lukema on Saksan joukkueen paras.

Hummelsin ja Gomezin lisäksi huili uhkaa myös Sami Khediraa ja Manchester Unitedin Bastian Schweinsteigeria. Molemmat kävivät Gomezin tavoin magneettikuvauksissa sunnuntaina. Khedira kärsii lähentäjälihaksen vammasta, ja Schweinsteigeria vaivaa polvi. Kummankaan toipuminen torstaihin mennessä ei ole varmaa.

– Tämä on hyvin katkeraa, kun tärkeässä vaiheessa turnausta pelaajia putoaa pois. Olen erityisen harmissani Marion puolesta. Hän pelasi vahvat kisat, Saksan päävalmentaja Joachim Löw sanoi tiedotteessa.

Saksan kannalta hyvä tilanne on se, että materiaalissa riittää leveyttä. Hummelsin tilalla topparina voi pelata Shkodran Mustafi tai Benedikt Höwedes. Hyökkäyksessä Gomezin paikan ottanee Mario Götze.