EM-finaaliin on enää päivä aikaa, mutta vuoden 2006 jalkapallon MM-finaalista on nyt tasan kymmenen vuotta aikaa. Useat varmasti muistavat, kun Ranskan Zinédine Zidane puski Italian Marco Materazzia rintaan ottelun jatkoajalla. Tänäkään päivänä ei ole selvää mitä kaikkea miesten välillä oikein tapahtui, mutta italialainen on avannut historiallisen illan tapahtumia.

Italia voitti Ranskan MM-finaalissa rangaistuspotkukilpailussa 5-3. Zidane lensi ottelussa ulos suoralla punaisella. Se jäi Zidanen viimeiseksi teoksi hänen ammattilaisurallaan pelaajana.

Nykyinen Real Madridin päävalmentaja kääntyi ottelussa ympäri 109. minuutilla puskemalla Materazzia rintaan. Italialainen tippui välittömästi nurmen pintaan.

Lehtitietojen mukaan Materazzi oli loukannut puheillaan Zidanea sanomalla jotain hänen äidistään. Italialainen kertoo, ettei asia kuitenkaan ollut niin.

– Se mitä sanoin oli tyhmää. Mutta se ei ansaitse sellaista reaktiota. Kuulet paljon rankempia asioita Napolin, Milanon tai Pariisin kaduilla, Materazzi kertoi.

– Äitini kuoli, kun olin 15, joten en olisi koskaan loukannnut häntä siten. Puhuin hänen siskostaan.

Zidane valittiin MM-kisojen päätteeksi turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Lähde: Goal