Siirtomarkkinat ovat tarjonneet hiljattain mukavia suomalaisuutisia. Ensin toppari Thomas Lam siirtyi Nottingham Forestiin, ja eilen Reading tiedotti tehneensä sopimuksen maalivahti Anssi Jaakkolan kanssa.

Tuoreiden uutisten myötä suomalaispelaajien määrä ensi kauden Mestaruussarjassa nousee jo kuuteen. Lamin ja Jaakkolan lisäksi Englannin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta löytyvät Brightonin maalivahti Niki Mäenpää, Wiganin maalivahti Jussi Jääskeläinen, Fulhamin maalivahti Jesse Joronen ja Fulhamin keskikenttäpelaaja Sakari Mattila.

Tässä vaiheessa on epäselvää, minkälaisen roolin kukin suomalainen ensi kaudella saa. Kenties vahvimmilla on Jääskeläinen, joka viime kauden alun kakkosvahtijakson jälkeen johdatti osaltaan Wiganin sarjanousuun.

Osa suomalaisista saatetaan vielä siirtoikkunan aikana lainata tai myydä muualle. Esimerkiksi Joronen pelasi viime kaudella lainalla Stevenagessa. Mäenpää ja Mattila puolestaan jäivät hyvin vähille peliminuuteille.

Suomalaisväriä löytyy lisää, kun sukelletaan reservijoukkuemaailmaan. Arsenalissa palloilevat 20-vuotias keskikenttäpelaaja Glen Kamara ja 18-vuotias maalivahti Hugo Keto. Brightonin U21-joukkueesta löytyy hyökkääjä Vahid Hambo ja QPR:n vastaavasta ryhmästä puolustaja Niko Hämäläinen. Hiljattain uutisoimme 16-vuotiaasta Niklas Jokelaisesta, joka pelaa Stoken akatemiassa ainakin vuodenvaihteeseen saakka.