AC Oulun Niklas Jokelainen siirtyy ainakin puoleksi vuodeksi Stokeen. 16-vuotiaalla hyökkääjällä on tammikuuhun asti aikaa näyttää osaamistaan. Vuodenvaihteessa Valioliiga-seuran on tehtävä lopullinen päätös, tarjotako Jokelaiselle sopimusta.

– Totta kai pysyvä siirto olisi unelmien täyttymys, mutta ensin on kova puolivuotinen aikaa näyttää osaamistani. Täällä kilpailu on äärettömän kovaa, mutta eivät he ketää huvikseen tänne kutsu, Jokelainen sanoi AC Oulun tiedotteessa.

– Asun täällä Englannissa mukavassa perheessä ja pelaamisen lisäksi myös opiskelu vie aikaa. Haluan lähettää terveiset kaikille AC Oulun kannattajille ja koko joukkueelle. Toivottavasti vire jatkuu, ja nousu tapahtuisi.

– Nikke on tehnyt valtavan työn, jotta ovet Valioliiga-organisaatioon ovat avautuneet. Se on vaatinut tuhansia tunteja pallon kanssa joukkueharjoituksissa, mutta ennen kaikkea omalla ajalla, AC Oulun manageri Timo Kalermo sanoi.

– Nikellä on puolisen vuotta aikaa vakuuttaa Stoke, mutta liikaa ei kannata miettiä. Jos hän onnistuu, hän jää sinne, ja siinä vaiheessa myös rahaa liikkuu jonkin verran.