Jalkapalloliitto UEFA julkaisi tänään viimeistä edellisen listan ehdokkaistaan maanosan parhaaksi jalkapalloilijaksi. Listalla ei ole ainuttakaan Valioliiga-pelaajaa. Jopa seitsemän äänestykseen nimettyä sen sijaan ansaitsee palkkaansa Espanjan pääsarjassa.

Listan ovat koonneet toimittajat, jotka seuraavat yhteensä 55 UEFA:n alla toimivan lajiliiton sarjaa. Kymmenen eniten ääniä kerännyttä pelaajaa selvisi seuraavaan äänestykseen, jonka kautta nimetään kolme finalistia 5. elokuuta.

La Ligan ulkopuolelta kymmenen kärkeen mahtuivat vain Juventuksen ja Italian maajoukkueen maalivahti Gianluigi Buffon, sekä Bayern Münchenin ja Saksan kaksikko, torjuja Manuel Neuer ja hyökkääjä Thomas Müller. Seuroista eniten pelaajia mukaan sai Real Madrid. Barcelonasta ja Bayern Münchenistä topkymppiin nimettiin kaksi pelaajaa kummastakin.

Kymmenen seuraavalle äänestyskierrokselle selvinnyttä pelaajaa:

Gareth Bale (Real Madrid/Wales)
Gianluigi Buffon (Juventus/Italia)
Antoine Griezmann (Atlético Madrid/Ranska)
Toni Kroos (Real Madrid/Saksa)
Lionel Messi (Barcelona/Argentiina)
Thomas Müller (Bayern München/Saksa)
Manuel Neuer (Bayern München/Saksa)
Pepe (Real Madrid/Portugali)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugali)
Luis Suárez (Barcelona/Uruguay)

Yhteensä äänestyksessä annettiin ääniä kaikkiaan 37 pelaajalle. Kärkikymmenikön ulkopuolelle jäivät muiden muassa Valioliiga-mestari Leicesterin Riyad Mahrez, Jamie Vardy ja juuri Chelseaan siirtynyt N’Golo Kanté. Viiden pelaajan kesken jaetulta sijalta 25 löytyy kulttisankariksi noussut, Wiganin ja Pohjois-Irlannin Will Grigg. West Hamin ja Ranskan Dimitri Payet oli äänestyksen sijalla 13, Chelsean ja Belgian Eden Hazard sijalla 19. Hän jakoi sijoituksen Anrdés Iniestan, Neymarin ja Renato Sanchesin kanssa. Loput Valioliigaa viime kaudella pelanneet, ääniä saaneet nimet ovat Toby Alderweireld, Hugo Lloris ja Kevin De Bruyne.