Muissa Euroopan sarjoissa käytössä oleva talvitauko on puhuttanut joka vuosi Englannissa. Valioliigan puheenjohtaja Richard Scudamore vahvistaa, että neuvotteluja sen käyttöönottoon myös Brittein saarilla on käyty.

– Olemme neuvotelleet asiasta, mutta en osaa sanoa miten lähellä tai kaukana olemme sitä. Vaikka osapuolet suostuisivat ratkaisuun, meidän täytyisi pyytää ideasta myös seurojen ja kannattajien mielipiteet. Emme ole asettaneet sille mitään aikaväliä, Scudamore kertoi Sky Sportsille.

FA:n toimitusjohtaja Martin Glennin mukaan talvitaukoa ei ole tulossa Valioliigaan ainakaan ennen nykyisen vuonna 2019 päättyvän televisiosopimuksen loppumista.

– Talvitauko auttaisi Valioliigaa ja maajoukkuetta. Voimme kuitenkin tehdä pieniä muutoksia. Siksi FA Cupissa ei pelata enää tällä kaudella puolivälierien jälkeen uusintaotteluja.

Glenn myös vihjaa, että talvitauko voisi toteutuessaan sijoittua myös tammikuun puolelle perinteisen Boxing Dayn jälkeen.

– Ihmiset pelkäsivät ennen, että talvitauko laitettaisiin Boxing Dayn ja Uudenvuoden välille. Ei sitä kuitenkaan tarvitse sinne laittaa. Se voisi olla vaikkapa tammikuussa FA:n kolmannen kierroksen otteluiden jälkeen.