Arsenalin topparikriisi syveni voitokkaan Manchester City -ottelun lisäajalla, kun Gabriel väänsi nilkkansa. BBC:n tietojen mukaan brasilialaisen kuntoutuminen takaisin pelivireeseen vie kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Jo aiemmin oli selvää, että senioritoppari Per Mertesacker on loukkaantumisen vuoksi sivussa tositoimista hyvän aikaa Valioliigan alusta. Euroopan mestaruuskisoissa hyviä otteita aina finaaliin saakka esittänyt keskuspuolustuksen tukipilari Laurent Koscielny ei myöskään ehdi lomansa jälkeen täyteen kuntoon liigan alkuun mennessä.

Mikäli Arsène Wenger ei saa pikaisia vahvistuksia takalinjoilleen, aloittanee Gunners sarjan nuorella toppariparilla Calum ChambersRob Holding. Vaikka molemmat ovatkin esittäneet hyviä otteita Englannin nuorisomaajoukkueessa, on tilanne kokemuksen puuttuessa joukkueen kannalta huolta herättävä.

Siirtohuhuissa vahvistukseksi on kaavailtu Saksan maajoukkuepuolustaja Shkordan Mustafia Valenciasta. Mustafi harjoittelee erillään muusta Valencian joukkueesta, eikä ole sen mukana Nigerian allstar-kokoonpanoa vastaan pelattavassa ottelussa keskiviikkona. Syyksi on ilmoitettu Euroopan mestaruuskisoissa syntynyt takareisivamma.