Valioliigakausi alkoi lauantaina yllätyksellä, kun hallitseva mestari Leicester kärsi tappion sarjanousija Hullia vastaan (lue uutinen). Tämän ottelun jälkeen viidellä paikkakunnalla käytiin tiukat taistot, joista kolmessa päädyttiin tasatulokseen.

Everton kohtasi kotikentällään Tottenhamin. Ottelusta puuttui muun muassa Romelu Lukaku, joka loukkasi kantapäänsä Espanyolia vastaan. On kuitenkin vahvoja puheita siitä, että belgialaisen ura jatkuisi muualla.

Itse ottelussa Everton sai lentävän lähdön, kun Ross Barkley vei joukkueensa helposti johtoon vapaapotkusta. Näissä numeroissa lähdettiin myös tauolle. Toisella puoliajalla muun muassa Tottenhamin Vincent Janssen pääsi ensi kertaa kehiin Valioliiga-kentillä. 59. minuutilla olikin vierasjoukkueen vuoro iskeä. Kyle Walker antoi nappikeskityksen Everton-maalille, ja Erik Lamela pamautti pelin tasoihin. Samaiset numerot jäivät myös loppulukemiksi, vaikka esimerkiksi kentälle tullut Janssen oli erittäin lähellä voittomaalin tekemistä.

Southampton sai vieraakseen puolestaan Watfordin, ja vierasjoukkue tulikin otteluun hyvin valmiina. Vain yhdeksän minuutin pelin jälkeen Etienne Capoue veikin Watfordin johtoon Troy Deeneyn syötöstä. Toisella puoliajalla reilun vartin pelin jälkeen kesällä hankittu Nathan Redmond toi kuitenkin kotijoukkueen tasoihin. Southampton sai vielä viimeisen vartin ajaksi apua voiton jahtaamiseen, kun Watfordin Ben Watson lensi suoralla punaisella ulos ottelun 76. peliminuutilla. Kiri ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt.

Sarjanousija Middlesbrough kohtasi sarja-avauksessaan Stoken. Kesällä suuresti vahvistunut kotijoukkue aloitti ottelun mainiosti, kun lainahyökkääjä Álvaro Negredo puski joukkueensa väkevästi 1-0-johtoon. Toisella puoliajalla 68. minuutilla Xherdan Shaqiri toi kuitenkin joukkueensa tasalukemiin. Näin ollen myös Southamptonissa päädyttiin tasatulokseen.

Valioliiga lauantaina

Hull-Leicester 2-1 (1-0)

1-0 Adama Diomande 45+1’

1-1 Riyad Mahrez 47’

2-1 Robert Snodgrass 57’

Everton-Tottenham 1-1 (1-0)

1-0 Ross Barkley 5’

1-1 Erik Lamela 59’

Burnley-Swansea 0-1 (0-0)

0-1 Leroy Fer 82’

Middlesbrough-Stoke 1-1 (1-0)

1-0 Álvaro Negredo 11’

1-1 Xherdan Shaqiri 67’

Crystal Palace-West Bromwich 0-1 (0-0)

0-1 Salomon Rondon 74’

Southampton-Watford 1-1 (0-1)

0-1 Etienne Capoue 9’

1-1 Nathan Redmond 58’