Muuallakin kuin Suomen Turussa pelattiin maanantaina maailmanmestaruuskisojen karsintaotteluita, ja Valioliiga-pelaajat kunnostautuivat tutusti maalintekijöinä.

Chelsean Diego Costa teki nykyisen kotimaansa Espanjan 1-0-johto-osuman kun ottelua Lichtensteinia vastaan oli käyty 10 minuuttia. Maalisyöttö merkittiin Costan entisen seuran, Atlético Madridin pelaaja Koken nimiin.

Manchester Cityn Nolito vaihdettiin kentälle tauon jälkeen, ja hän tarjoili syötön Sergi Roberton tekemään 2-0-osumaan oltuaan pelissä mukana vajaat 10 minuuttia. Noliton seuratoveri David Silva jatkoi mahtavaa virettään maajoukkueessa; 59. minuutilla syntyi uran 27. maajoukkue-osuma, ja jo kolmas maali kahden viimeisen maaottelun sisään. Minuuttia myöhemmin, tasan tunnin peliajan kohdalla Silva antoi syötön seuraavaan Espanjan osumaan, viimeistelijänä Vitolo.

Silva teki ottelun lisäajalla vielä illan toisen maalinsa, jota ennen myös Costa oli osunut toistamiseen, ja 68. minuutilla tämän tilalle tullut Álvaro Morata iskenyt kahdesti. Espanjalle siis murskavoitto 8-0.

Valioliigaan täksi kaudeksi takaisin nousseen Burnleyn Sam Vokes vei Walesin 1-0-johtoon Moldovaa vastaan pelin 38.minuutilla. Maali syntyi Gareth Balen esityöstä Liverpoolista Stokeen kesällä siirtynyt Joe Allen tuplasi johdon vielä ennen taukoa, 44. minuutilla.

Gary Lineker

@GaryLineker
Wales ain't bad these days.

Bale upotti toisella jaksolla pallon vielä kahteen otteeseen Molvodan verkkoon, toinen Real-tähden maaleista syntyi rangaistuspotkusta ajassa 90+5. Walesille siis myös vakuuttava 4-0-voitto.

Serbian ja Irlannin välisessä ottelussa nähtiin myös Valioliiga-pelaajien maaleja. Heti pelin kolmannella minuutilla Burnleyn Jeff Hendrick vei saarelaiset johtoon. Southamptonin Dusan Tadic syötti ensin tasoitusosuman 62. minuutilla, ja vei Serbian 2-1 johtoon rangaistuspotkulla seitsemän minuuttia edellisestä. Tasapeliin 2-2 päättyneen ottelun viimeisen maalin teki Mestaruussarjan Newcastleen reilu viikko sitten Ipswichistä siirtynyt Daryl Murphy.

Burnley FC

@BurnleyOfficial
📸

@JeffHendrick92 celebrates his first @FAIreland goal in Serbia. #bfc

Sekä Hendrickin että Murphyn maalit olivat miesten ensimmäiset laatuaan maajoukkueessa.