Chelsean paitaa Valioliigassa peräti 13 kauden ajan kantanut Frank Lampard on vihjaissut Soccer AM:lle antamassaan videohaastattelussa uransa jälkeisistä suunnitelmista. Englannin pelaajalegenda on kiinnostunut jatkamaan uraansa valmennushommissa.

– Aiemmin urani aikana olin todella kiinnostanut valmentamisesta, ja sitten kiinnostukseni katosi. Nyt kipinä on kuitenkin taas syttynyt, tätä nykyä New York City FC:ssä pelaava Lampard ilmoittaa.

– Ongelma on, että minun pitää suorittaa tutkintoni, enkä tunnu oikein löytävän aikaa siihen. Heti, kun lopetan pelaamisen, haluaisin hoitaa homman ja ryhtyä manageriksi. Se on kuitenkin vaikeaa, koska haluaisin toimia ainoastaan Chelsean managerina, seurauskollinen mies jatkaa.

38-vuotiaan Lampardin ja toisen Englannin arvostetun keskikenttäpelaajan Steven Gerrardin kiinnostus valmentajanuraa kohtaan on iloinen uutinen Englannin maajoukkueen tulevien vuosien valmentajaspekulaatioiden suhteen. Saarivaltiossa arvostetaan perinteisesti valmentajan englantilaisuutta, ja realistiset Sam Allardycen englantilaiset seuraajaehdokkaat ovat kiusallisen vähissä. Kenties jonain päivänä jompikumpi Englannin maajoukkueen lähimenneisyyden legendoista nähdäänkin A-maajoukkueen managerina.

Uransa lopun lähestyessä Lampard pelailee kuitenkin vielä vanhan tutun Patrick Vieiran alaisuudessa New Yorkissa. Kaksikko tuntee hyvin toisensa Valioliigasta, jossa ranskalainen Vieira loi pitkän uran.

– Hän on todella hyvä valmentaja. Olin hieman skeptinen, koska muistan hyvin ajan, kun pelasin Vieiraa vastaan. Meillä oli omat yhteenottomme, Lampard muistelee.

– Kunnioitan häntä managerina suuresti. Hänellä on oma pelitapansa, jossa rakennetaan uskollisesti peliä alhaalta asti. Nyt olemme hyötyneet sitä. Uskonkin, että Vieiralla on valmentajana suuri tulevaisuus.