Englanti jatkoi MM-karsintojaan puhtaalla pelillä, kun se kukisti lauantaina kääpiövaltio Maltan kotikentällään maalein 2-0. Suurta aihetta riemunkiljahduksiin niukka voitto ei antanut, ja yleisöstä kuuluikin ottelun jälkeen myös buuauksia.

Ottelu oli Gareth Southgaten ensimmäinen A-maajoukkueen valmentajana. Vaikka debyytistä ei tullutkaan maali-iloittelua, uskoo Sir Trevor Booking, että Southgate ansaitsisi jatkaa tehtävässään vielä seuraavat kaksi vuotta.

– Toivottavasti hän pärjää riittävän hyvin kolmessa seuraavassa ottelussa. Gareth on mahtava tyyppi, mutta joidenkin mielestä hänen luonteensa voi vaikuttaa pitkästyttävältä, 68-vuotias Booking kuvailee.

Sir Trevor Booking toimi jokin aika sitten Englannin jalkapalloliiton kehitysjohtajana, jonka vastuualueeseen kuuluivat myös maajoukkuevalmentajien nimitykset. Näin ollen hän itse oli palkkaamassa Southgatea alle 21-vuotiaiden maajoukkueen peräsimeen, ja tunteekin miehen siten hyvin.

– Hän osaa olla ankara ja vaativa. Minusta hänen pitäisi saada se homma. Luotan siihen, että hän vie meidät MM-kisoihin ja nuorten pelaajiemme kanssa hän voisi hoitaa samalla seuraavatkin kaksi vuotta, entinen West Hamin ja Englannin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Booking sanoi BBC:n Sportsweekin radiohaastattelussa.

Tukea ajatukselleen Booking sai Times-lehden toimittajalta Henry Winteriltä.

– Jos halutaan Englannille englantilainen manageri, silloin pitää tyytyä Southgateen tai Eddie Hoween. He eivät ole suurimpia valmentajanimiä, mutta parasta, mitä on tarjolla. Sellaisessa tilanteessa Englanti on. Kestää aikansa kehittää enemmän valmentajalahjakkuuksia, Winter toteaa.

– Southgate on nyt ainoa ehdokas ja hän tulee saamaan paikan.

Lähde: BBC