20-vuotias Alex Iwobi on tehnyt suuren vaikutuksen Arsenalin pelintekijään Mesut Öziliin. Özil sanookin olevansa varma, että nuorella seurakaverilla on kirkas tulevaisuus edessään. Samalla saksalainen vertaa Iwobia kahteen takavuosien suurpelaajaan.

– Iwobi muistuttaa minua sedästään Jay-Jay Okochasta. Okocha oli pelaaja, jonka katselemista rakastin. Minusta Alex on sekoitus häntä sekä Edgar Davidsia, Özil kommentoi Arsenal Playerissa.

– Iwobi on vahva pallollisena ja myös puolustussuuntaan, ja lisäksi hyvä myös maalin edessä. Hän tietää tarkkaan, mitä tehdä. Hän ei pelkää mitään eikä pakoile kentällä vastuuta.

Iwobi murtautui Arsenalin ykkösjoukkueeseen viime kaudella ja on nauttinut tänä syksynä entisestään kasvaneesta vastuusta. Hänelle on kirjattu seitsemässä ottelussa kolme maalisyöttöä. Lukemalla ollaan syöttötilaston jaetulla kakkospaikalla heti Kevin De Bruynen jälkeen.

– Iwobi haluaa pitää hauskaa jalkapallon parissa ja se näkyy niin kentällä kuin harjoituksissakin. Hän kehittyy todella hyvin, ja jos hän jatkaa samalla tavalla koko kauden, hän vain parantaa entisestään, Özil uskoo.

Iwobin setä Jay-Jay Okocha teki 90- ja 2000-luvulla hienon pelaajauran pelaten pitkään muun muassa Boltonissa. Häntä pidetään yleisesti yhtenä Afrikan kaikkien aikojen jalkapalloilijoista. Nigerian parhaaksi pelaajaksi taiturimainen Okocha valittiin seitsemän kertaa.

Lähde: FourFourTwo