Evertonin entinen maalivahti Tim Howard on ylistänyt Swansean päävalmentajana tänään debyyttiottelunsa Arsenalia vastaan tekevää yhdysvaltalaista Bob Bradleya.

– Bob ei anna komennella itseään. Se voi yllättää monet. Hän on suorasukaisin valmentaja, jonka alaisuudessa olen pelannut. Jokainen tietää paikkansa. Hän ampuu suoraan silmien väliin, olipa kyseessä sitten hyvät tai huonot asiat. Pelaajat rakastavat ja arvostavat sitä, mm. Sir Alex Fergusonin ja Jürgen Klinsmannin kanssa työskennellyt Howard luonnehtii.

37-vuotias yhdysvaltalaisvahti uskoo, että Bradley voi kääntää Swansean kelkan ja johdattaa walesilaisseuran menestykseen.

– Jos asiat menevät huonosti, hän kyllä sanoo sen. Ja jos asiat menevät erittäin hyvin, hän sanoo senkin. Bobin kanssa ei tarvitse arvailla. Swansea tarvitsee vakautta menestyäkseen, ja Bob on juuri oikea mies tuomaan sitä.

– Bob on hyvin vaativa. Hän edellyttää tiettyä tasoa, vastuunkantoa ja johtajuutta. Hän on silti humaani. Hän on isä, isoisä ja aviomies. Hän on hyvin myötätuntoinen ja välittää pelaajistaan aidosti.

– En tiedä, miten hän tekee sen, mutta jotenkin hän osaa olla yhtä aikaa todella ankara joukkueilleen ja ottaa pelaajat samalla syleilyynsä.

Bradley on ensimmäinen Valioliigassa valmentava yhdysvaltalaismanageri. Fakta, joka kummastuttaa Howardiakin.

– Jo oli aikakin. Kaiken sen, mitä USA:n jalkapallo on saavuttanut, on häkellyttävää, ettei yhdysvaltalaisvalmentaja ollut vielä saanut tilaisuutta Englannissa.

Lähde: Goal.com