Valioliiga on päivittänyt lähikuukausien otteluohjelmaansa, ja tarkentuneet aikataulut saivat Liverpool-manageri Jürgen Kloppin tuohtumaan. Mirrorin mukaan peräti kahdeksan Liverpoolin joulu- ja tammikuussa pelaamaa ottelua siirrettiin TV-aikataulujen takia.

Liverpool pelaa heti joulun jälkeen seitsemässä päivässä kolme ottelua, mutta suurin sokki saksalaiselle oli alle 48 tunnin tauko kahden ottelun välissä vuodenvaihteessa. Liverpool isännöi uudenvuodenaattona klo 17.30 paikallista aikaa Manchester Cityä Valioliigan huippuottelussa. Jo 2. tammikuuta se matkustaa Koillis-Englantiin, jossa se kohtaa Sunderlandin klo 15.00 alkaen.

Klopp valittiin perjantaina Valioliigan syyskuun parhaaksi manageriksi, mutta ilo palkinnosta jäi lyhytaikaiseksi.

– Olin hetken ajan iloinen, mutta sitten näin päivitetyn ohjelman. 48 tuntia on mielenkiintoinen idea, mutta alle 48 tuntia (pelien välillä) on jotain uskomatonta, Klopp puhisee.

– Opin koko ajan enemmän ja enemmän tästä liigasta. Ehkä minun pitää kysyä joltain, löytyisikö meille Sunderlandiin jokin toinen otteluaika.

Tapaninpäivän ottelukierroksella on Englannissa pitkät perinteet, mutta kahta ottelua kolmessa päivässä ei pelata edes aikuisten arvokisoissa – muista huippuliigoista puhumattakaan.

– Ymmärrän kyllä perinteen. Rakastan tapaninpäivän kierrosta, eikä minulla sen kanssa mitään ongelmaa ole. Mutta en ymmärrä, miksi pelaamme maanantaina. Onko tammikuun 2. päivä Englannissa jotenkin erityinen päivä, Klopp kysäisee.

Jürgen Klopp on arvostellut Englannin täpötäyttä ottelukalenteria ennenkin, ja pitää sitä suorana syypäänä Englannin romahtamiseen arvoturnauksissa. Vuodenvaihteen alle 48 tuntia löi kuitenkin Kloppin täysin ällikällä.

– 48 tuntia kahden ottelun välillä – miten se toimii? Ja sitten ihmetellään, jos suoritus on kehno tai pelaajat loukkaantuvat. Kuinka joukkue valmistellaan tähän? Pyydänkö heitä pelaamaan Cityä vastaan vain 50 prosentin teholla, koska kohtaamme Sunderlandin maanantaina?

– Se ei kuulosta hyvältä. Ja sitten kysytään, miksei Englanti pärjää arvoturnauksissa. Arvatkaapa, mitä muissa isoissa jalkapallomaissa tehdään samaan aikaan? Löhötään sohvalla ja katsotaan Valioliigaa, Klopp muistuttaa.

Liverpoolin joulu- ja tammikuun otteluohjelma:

Su 4.12. Bournemouth-Liverpool
Su 11.12. Liverpool-West Ham
Ke 14.12. Middlesbrough-Liverpool
Ma 19.12. Everton-Liverpool
Ti 27.12. Liverpool-Stoke
La 31.12. Liverpool-Manchester City
Ma 2.1. Sunderland-Liverpool
Su 15.1. Manchester United-Liverpool
La 21.1. Liverpool-Swansea
Ti 31.1. Liverpool-Chelsea