St Mary’s Stadium sai viheriölleen tänään kotijoukkue Southamptonin lisäksi pikapaluun viime kauden päätteeksi Valioliigaan tehneen Burnleyn.

Sean Dychen komentama, Mestaruussarjan viime keväinen ykkönen esiintyi ottelun alun tilastojen valossa samoin kuin Watford päivän aiemmassa pelissä – oli täysin alakynnessä. Herhiläiset toki lopulta hoitivat täydet pisteet matkaansa.

Manageri Claude Puelilta paikan avauskokoonpanossa vaihteeksi saanut Charlie Austin näytti haluavansa pitää paikan jatkossakin, ja oli heti ensi minuuteista alkaen esillä. 5. minuutilla vieraitten maalia vartioinut Tom Heaton sai tehdä huippupelastuksen estääkseen hyökkääjän puskumaalin.

Pian tämän jälkeen kotijoukkue oli pakotettu pelaajavaihtoon, kun puolustaja Matt Targett ei pystynyt jatkamaan. Hänet korvasi Sam McQueen.

J.Käkönen

@jkakonen
Targettin loukkaantumisen myötä Sotonilta nyt kolme laitapakkia lasaretissa. Huolestuttavaa. #SaintsFC #Valioliiga

Jakson edetessä myös Burnley onnistui jossain määrin rakentelmaan omaa peliään, ja hallinta tasoittui. Reilun puolen tunnin kohdalla oli kuitenkin taas Southamptonin vuoro päästä lähelle johtoasemaa. Dusan Tadicin veto kuitenkin turhan keskelle maalia.

Southampton FC

@SouthamptonFC
32: #SaintsFC's Dušan Tadić latches on to @FraserForster's clearance, but Heaton saves again for #BFC. [0-0]

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin oli Nathan Redmondin vuoro kokeilla Heatonin reaktioita – maalivahti edelleen parempi.

Myös Burnley oli pakotettu vaihtoon vielä ennen taukoa, kun keskikentän Steven Defour ei kyennyt jatkamaan. Tilalle Aiden O’Neill.

45 minuutin pelin jälkeen ottelu oli edelleen lähtötilanteessa 0-0. Burnley ei ampunut kohti Fraser Forsterin vartioimaa maalia kertaakaan.

Toisella jaksolla niitä maaleja sitten nähtiinkin. Ensin Austin onnistui 52. minuutilla, Redmond kahdeksaa minuuttia myöhemmin, ja sitten taas Austin, tällä kertaa rangaistuspotkusta. Ajassa 66. minuuttia näytti siltä että kotijoukkue antaa Burnleylle todellisen selkäsaunan. Austinin ampuma rankkarimaali ei kuitenkaan jäänyt ainoaksi laatuaan, vaan Sam Vokes pääsi 72. minuutilla kaventamaan tilanteeksi 3-1, jälleen siis pilkulta.

Vokesin osuma ei ollut mikä tahansa – Sotonin verkoista ei ole viime aikoina palloja tarvinnut poimia:

WhoScored.com

@WhoScored
Sam Vokes: Has scored the first goal against Southampton in 612 mins; the last goal Saints conceded was also a penalty (vs Arsenal) #SOUBUR

Vaikka Burnley ei Hullin eilisen mallin mukaisesti antautunutkaan täysin, ei se saanut rakennettua kavennuksen jälkeen kiriä, joka olisi uhannut Southamptonin voittoa. Maalintekoyritykset Saintsin hyväksi 33-5. Puelin joukot nousivat voiton myötä sarjataulukossa lähemmäs viime kauden sijoituksia, kahdeksanneksi. Burnley pysyy sijalla 14.