Watford on joutunut tutkinnan alle virheellisten taloudellisten tietojen välittämisestä. The Telegraphin mukaan Valioliiga-seuraa odottaa mahdolliset sakot ja pistemenetys väärennetystä pankkitiliotteesta, joka lähettiin Gino Pozzon astuttua omistajan virkaan.

Väärä tiliote toimi todisteena Pozzon varoista pystyä rahoittamaan Herhiläisiä. Kirjeen näytti allekirjoittaneen maailman suurimpiin pankkeihin kuuluva HSBC. Kirje lähetettiin nykyisin EFL:nä tunnetulle Football Leaguelle heti kevään 2015 Valioliigaan nousun jälkeen.

– Voimme vahvistaa aloittaneemme The Daily Telegraphin saaman tiedon myötä tutkinnan Watfordia vastaan kohdistuvista vakavista syytöksistä. EFL on ottanut yhteyttä seuraan ja heidän on nyt annettava täydellinen yksityiskohtainen vastaus syytöksiin, EFL:n edustaja kertoi Telegraphin artikkelissa.

EFL:n sääntöjen mukaan Watfordin tapauksessa rangaistus voi olla lievimmillään varoitus ja pahimmillaan sulkeminen kilpailuista. Englantilaisesta jalkapallosta ei löydy vuosien varrella vastaavia esimerkkejä.

Vain kaksi Valioliiga-seuraa on aiemmin kärsinyt pistemenetyksiä. Middlesbrough menetti kaudella 1996-97 kolme pistettä peruttuaan ottelun ilman lupaa. Portsmouth puolestaan kärsi kaudella 2009-2010 yhdeksän pisteen menetyksen jouduttuaan velkasaneeraukseen. Kumpikin seura putosi tuolloin sarjasta.

Watford kieltää arkistoineensa väärennetyn kirjeen. Seuran viranomaiset myös kieltävät tehneensä sen tiedostamattomasti.

Watford on aloittanut kauden parhaiten koskaan. Herhiläiset on napannut ensimmäisestä yhdeksästä ottelusta 12 pistettä.