Claudio Ranieri teki viime kaudella mahdottomasta mahdollisen ja johdatti Leicesterin Valioliigan mestariksi. Kuluva Valioliiga-kausi ei ole käynnistynyt yhtä upeasti, mutta Mestarien liigassa joukkue on puolestaan kerännyt kolmesta ottelusta täyden pistepotin.

Ranieri on sisimmiltään hyvin rauhallinen mies. Tätä kuvastaa hyvin se, ettei italialaisvalmentaja liittynyt juhliin muun joukkueen kanssa, kun mestaruus oli ratkennut Leicesterin hyväksi.

– Olin kotona vaimoni ja kahden italialaisen avustajani kanssa. Kun ottelu päättyi, avustajat lähtivät kotiin ja katsoimme vaimon kanssa televisiota. Pysyimme poissa pelaajien juhlista, poissa kaupungista, emme osallistuneet lainkaan. Olimme mestareita ja jäimme kotiin. Seuraavana päivänä ystävämme kysyi: ”Miten juhlitte?” Ja me sanoimme: ”Menimme nukkumaan, ei mitään muuta”, Ranieri kertoi The Timesin haastattelussa.

– Olemme erittäin outoja. Kun olin nuori mies, johdatin Cagliarin Serie C:n mestariksi, ja koko kaupunki juhli. En koskaan mene juhliin. Pysyn aina ulkopuolella. Tuolloin tyttäreni oli viisivuotias. Laitoin aurinkolasit päähäni, nostin tyttären olkapäilleni, jotta voisin seurata ihmisten juhlimista. Tykkään seisoskella etäällä. Se on outoa. Tunnen iloa, olen iloinen. Mutta on vaikeaa näyttää tunteita. Lähdin tunnin kuluttua, sillä joku tunnisti minut, joten menin kotiin.

Mestaruuden voittanut joukkue oli kasattu nykymittapuulla hyvin pienin summin. Tämä kuvastaakin hyvin Ranieria, joka ei välitä rahasta.

– Raha ei ole motivaationi. Usko minua. Motivaationi on rakkauteni jalkapalloa kohtaan, rakkaus pelaajiini. Yritän tehdä parhaani… en edes muista, kuinka paljon tienaan vuosittain. En mene harjoittamaan pelaajiani saadakseni palkkaa siitä. Menen kentälle, koska olen onnekas mies. Teen sitä, mitä olen aina halunnut tehdä, Ranieri summaa.

– Moni suuri mestari ansaitsee paljon rahaa, mutta jatkaa taistelua, jatkaa voittamista. Ei ole kyse rahasta. Kyse on intohimosta, rakkaudesta, kunnianhimosta.