TOP 5: Valioliigan syöttökoneet – Liverpoolin kapteeni selkeä ykkönen

© Kuva: Getty Images

Valioliigaa on pelattu kymmenen kierrosta. Nyt on jo havaittavissa joitain trendejä.

Joukkueiden pallollisen pelin dynamot alkavat erottua. Kun laitetaan Valioliigan aktiivisimmat syöttäjät järjestykseen, ylivoimainen ykkönen on Liverpoolin Jordan Henderson. Henderson on syöttänyt jo tasan 800 kertaa. Listan kakkosnimi on Man Cityn Fernandinho, jonka lukema näyttää 713:a. Kukaan muu ei ole vielä yltänyt edes 650 syöttöön.

600 syötön rajan on rikkonut Hendersonin ja Fernandinhon lisäksi kolme pelaajaa, Leicesterin Danny Drinkwater (648), Chelsean N’Golo Kanté (648) ja Man Unitedin Paul Pogba (621).

Pelkkä absoluuttinen syöttömäärä ei vielä kerro kaikkea, sillä vastuuta on tullut eri pelaajille eri määrä. Kun lasketaan syötöt 90:ntä minuuttia kohden, Henderson (81,5 syöttöä per 90 min) on edelleen Fernandinhoon (71,3) verraten selkeästi edellä. Hendersonkin tosin joutuu taipumaan kolmelle selvästi vähemmän pelanneelle: Chelsean Cesc Fàbregasille (93,9) ja Arsenalin Mohamed Elnenylle (92,9) sekä Granit Xhakalle (85,4).

Syötöissä myös laatua

Toinen kuvaava tilasto on syöttöjen onnistumisprosentti. Sekin on Hendersonilla hyvää luokkaa, 88. Eniten syöttöjä antaneista Fernandinho on yltänyt 87:ään, Kanté 90:een, Drinkwater vain 79:ään ja Pogba 85:een.

Nyt on siis jo todistettu, että Henderson syöttää todella paljon, ja vieläpä laadukkaasti. Mutta ovatko syötöt jatkuvasti niin sanottuja alibisyöttöjä?

Eivät. Kun tarkastellaan vastustajan kenttäpuoliskolla annettujen onnistuneiden syöttöjen kokonaismäärää, kärjestä löytyy jälleen tuttu nimi. Henderson on tällaisia syöttöjä antanut jo 412 kappaletta. Taakse jäävät Arsenalin Mesut Özil (396), Fernandinho (394), Arsenalin Santi Cazorla (382) ja Pogba (380).

Kukaan syöttökoneista ei kuitenkaan pärjää, kun listataan eniten maalipaikkoja luoneet pelaajat. Sen tilaston kärjessä on West Hamin Dimitri Payet (32 luotua maalipaikkaa). Seuraavina tulevat Southamptonin Dusan Tadic ja Man Cityn David Silva, joilla molemmilla lukema näyttää 27:ää. Kärkiviisikon täydentävät Crystal Palacen Jason Puncheon (26) ja Liverpool-kaksikko Roberto Firmino (25) sekä Philippe Coutinho (25).

TOP 5: eniten syöttöjä

1. Jordan Henderson, Liverpool (800)
2. Fernandinho, Man City (713)
3. Danny Drinkwater, Leicester (648)
3. N’Golo Kanté, Chelsea (648)
5. Paul Pogba, Man United (621)

TOP 5: eniten onn. syöttöjä vast. puoliskolla

1. Jordan Henderson, Liverpool (412)
2. Mesut Özil, Arsenal (396)
3. Fernandinho, Man City (394)
4. Santi Cazorla, Arsenal (382)
5. Paul Pogba, Man United (380)

TOP 5: eniten luotuja maalipaikkoja

1. Dimitri Payet, West Ham (32)
2. Dusan Tadic, Southampton (27)
2. David Silva, Man City (27)
4. Jason Puncheon, Crystal Palace (26)
5. Roberto Firmino, Liverpool (25)
5. Philippe Coutinho, Liverpool (25)

Jutussa käytetyt lähteet: Squawka, Whoscored ja The Times.


Everton – Liverpool | Liverpool on punainen!

Juhliiko Pool Merseysiden derbyssä? Vieraskertoimissa tarjolla herkkua!