Toissa kaudella 14 valioliigamaalia ampuneen Saido Berahinon ura ei tunnu asettuvan raiteilleen kovin helpolla. Vain neljä maalia tuottanut kausi 2015-2016 oli paha pettymys, mutta silti miehen kasvattajaseura West Bromwich ei ollut valmis myymään Berahinoa kesällä.

Jokunen viikko sitten uutisoitiin 23-vuotiaan Berahinon kärsivän paino-ongelmista, eikä kuntopuoli tunnu tulevan millään reilaan. West Bromwichin managerin Tony Pulisin kärsivällisyys alkaakin loppua, ja nyt hän lähetti Englannin taannoisen U21-maajoukkuetähden neljän päivän kuntokuurille Ranskaan. Berahinoa ei ole nähty West Bromwichin edustusryhmässä kohta kahteen kuukauteen ja hyökkääjän maalitili on tämän kauden osalta yhä avaamatta.

– Saido on tällä hetkellä kuntokeskuksessa ja tekee töitä kaverin kanssa, jonka kanssa minä työskentelin ollessani vielä nuori valmentaja, 20 vuotta sitten, Pulis sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Hän viipyy Ranskassa neljä päivää ja saa toivottavasti itsensä siihen kuntoon, että palatessaan hän on löytänyt terävyytensä ja pystyy pelaamaan valioliigajalkapalloa. Kuntovalmentaja on kokenut kaveri, jonka tunnen henkilökohtaisesti.

Pulisin tavoitteena on, että burundilaissyntyinen Berahino olisi vihdoin pelikunnossa, kun West Bromwich kohtaa Burnleyn maaottelutauon jälkeen kahden viikon kuluttua.

– Se on hyvä kokemus sekä Saidolle että seuralle. Näin saamme ulkopuolisen näkemyksen hänen kunnostaan ja meidän toiminnastamme. Saido ymmärtää, että hän menee sinne tekemään töitä.

Pulis kertoi samassa yhteydessä, että belgialainen keskikenttäpelaaja Nacer Chadli on Berahinon tavoin sivussa sunnuntain vierasottelusta Leicesteriä vastaan.

– Hän kävi pienessä polven rustoleikkauksessa torstaina. Toivomme, että hän toipuu pelikuntoon Burnley-matsiin mennessä.

Lähde: Goal.com