Ennätyksellisen huonosti kautensa aloittanut Sunderland pääsi vihdoin ja viimein voiton makuun, kun se kaatoi vieraskentällä Bournemouthin 2-1 (Lue kierroskooste tästä). Voiton arvoa lisää, että Sunderland pelasi viimeiset 35 minuuttia alivoimalla Steven Pienaarin saatua punaisen kortin.

Sunderlandin voitto oli varmasti suunnaton helpotus manageri David Moyesille, joka ei ole päässyt voiton makuun liigaotteluissa sitten Real Sociedadista 9. marraskuuta 2015 saamiensa potkujen. Skottimanagerin kykyjä epäileviä tuomaita saattaa silti pohdituttaa se tosiseikka, että Sunderlandin voittotili aukesi juuri silloin, kun Moyes istui katsomossa saamansa toimitsijakiellon myötä.

OptaJoe

@OptaJoe
945 - David Moyes has won his first Premier League game since vs Newcastle in April 2014 - 945 days ago. Overdue.

Sunderlandin leirissä on varmasti juuri nyt tuikityytyväisiä pelaajia ja kannattajia, mutta eräällä pelaajalla saattaa edessä olla uneton yö voitosta huolimatta. Kirjoitimme jokunen viikko sitten siitä, kuinka Jack Rodwell oli pelannut Sunderlandin avauskokoonpanossa jo 31 ottelua ilman ainuttakaan voittoa. Nyt määrä oli ehtinyt kasvaa jo 33 otteluun, ja kuinkas ollakaan, Rodwell jäi tänään Bournemouth-ottelusta sivuun reisivamman takia. Jack Rodwellin kirous elää ja voi hyvin.