Manchester United katkaisi voitottoman putkensa Valioliigassa, kun joukkue kaatoi sunnuntaina Swansean maalein 3-1. Voittokaan ei armahtanut joitain Unitedin pelaajia, joita manageri José Mourinho kritisoi pelin jälkeen.

Pelin alla Mourinho oli sanonut MUTV:n haastattelussa:

– (Chris) Smallingista tuntuu, ettei hän voi pelata 100-prosenttisesti kipunsa kanssa. Luke Shaw sanoi minulle aamulla, ettei hän tunne pystyvänsä pelaamaan.

Daley Blindillä on joitain vaivoja, mutta hän halusi tulla penkille ja auttaa joukkuetta.

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Mourinho ei kohdistanut kritiikkiään tietyille henkilöille, mutta oli helppo tulkita, keitä hän tarkoitti.

– Jokaisessa urheilulajissa pelataan usein niin, ettei olla 100-prosenttisessa kunnossa. Tiedän sen olevan näin, koska minulla on ystäviä muiden lajien korkeimmalla huipulla.

– Kilpaillakseen on mentävä äärirajoille. Joillekin se on kulttuurinen asia.

– Siinä on ero, onko rohkea ja laittaa itsensä likoon hinnalla millä hyvänsä, vai antaako pienen kivun haitata. Jos juttelisin tämän seuran suurien pelaajien kanssa, he sanoisivat, että he pelasivat usein vaikkeivät olleet 100-prosenttisessa kunnossa.

– Joukkueen eteen on tehtävä kaikkensa. Niin minä asian näen.

– Tietenkään se ei koske vain pelaajia, vaan myös ihmisiä pelaajien ympärillä. Se (muutos) ottaa aikaa, mutta Phil Jonesin (joka pelasi vaikkei ollut harjoitellut), Ashley Youngin ja Wayne Rooneyn avulla se ei ole mahdoton tehtävä.

Mourinholta kysyttiin, pitääkö hänen kritisoimiensa henkilöiden muuttua, jotta he pääsevät pelaamaan hänen alaisuudessaan.

– Se on juuri näin. Ja enemmän kuin minua varten, heidän on muututtava Man Unitedia varten.