Valioliiga on julkaissut tutkimuksen otteluiden pääsylippujen kustannuksista. Tutkimus paljastaa, että Valioliigan ottelua pääsee seuraamaan kuluvalla kaudella keskimäärin 31 punnalla (n. 35 euroa). Valioliiga julkaisi tutkimustulokset verkkosivuillaan.

Tutkimuksesta käy ilmi myös se, että 56 prosenttia myydyistä ottelulipuista on maksanut alle 30 puntaa. Neljännes myydyistä lipuista on puolestaan kustantanut alle 20 puntaa.

Pääsylippujen hinnoista on riittänyt keskustelua viimeisten vuosien ajan. Valioliigan puheenjohtaja Richard Scudamore toteaakin, että tutkimuksella pystytään murtamaan myyttejä keskusteluun liittyen.

– Keskiarvo on paljon vähemmän kuin moni luulisi. Fakta on se, että yli 56 prosenttia faneista pääsee Valioliiga-otteluun alle 30 punnalla, Scudamore toteaa.

Tutkimus osoitti myös sen, että stadionit myytiin viime kaudella täyteen 96,3-prosenttisesti. Scudamore painotti seurojen tekemää hyvää työtä stadionien täyttämisen hyväksi.

Valioliiga-seurat tekivät hiljattain sopimuksen, jonka mukaan vieraskannattajan maksama pääsylippu saa maksaa enintään 30 puntaa. Päätös astui voimaan kauden 2016-17 käynnistymisestä lähtien.