Kun Paul Pogba siirtyi kesällä Juventuksesta Manchester Unitediin maailmanennätyssiirtosummalla, tuli myös Pogban agentista Mino Raiolasta kertaheitolla upporikas mies – ellei hän sitten jo sitä entuudestaan ollutkin. Raiola kuittasi kaupan yhteydessä mukavan lottovoiton, n. 27 miljoonaa euroa.

Nyt Juventuksen GM Beppe Marotta on puolustanut Raiolan saamaa megapalkkiota. Marottan mielestä maailmanennätyssiirron kaikille osapuolille kuuluu kaupasta kunnon siivu.

– Puhumme yli sadan miljoonan euron kaupasta. On täysin normaalia, että jokaiselle siirtoon myötävaikuttaneelle kuuluu huomattava taloudellinen korvaus, Marotta sanoi Il Corriere della Seralle.

Juventus-pomo korostaa, ettei Raiola edustanut ainoastaan 23-vuotiaan pelaajan etua, vaan etsi myös Juventukselle sopivinta ratkaisua.

– Agentit eivät ole pelkkiä neuvonantajia, vaan heistä on tullut välittäjiä, jotka ajavat myös seurojen etua. He tekevät tarjouksia ja johtavat neuvotteluja.

Vaikka Juventus maksoikin Raiolalle massiivisen rahasumman, teki italialaisseura silti Pogballa voittoa.

– Pogba tuli meille Unitedista 1,5 miljoonalla eurolla. Neljä vuotta myöhemmin hän halusi lähteä Englantiin hinnalla milla hyvänsä. Pyysimme 105 miljoonaa sekä viiden miljoonan bonusta, mikäli Pogba tekee jatkosopimuksen Unitedin kanssa tai siirtyy muualle vähintään 50 miljoonan euron hinnalla.

– Teimme siis 95 miljoonaa euroa voittoa. Kun siitä vähennetään Mino Raiolan saamat 27 miljoonaa ja otetaan huomioon muut kulut, Pogbasta saatu kokonaisvoitto oli 72 miljoonaa euroa.

Lähde: ESPN