Englannin managerina kesän EM-turnauksessa epäonnistunut Roy Hodgson valmensi Suomen maajoukkuetta yksien karsintojen ajan vuosina 2006-2007. Huuhkajat olivat tuolloin edellisen kerran lähellä selvitä ensimmäistä kertaa arvokisoihin. Paikka vuoden 2008 EM-kisoissa jäi vain kolmen pisteen päähän.

Suomen maajoukkueessa ja Englannissa pitkään pelannut Jonatan Johansson muisteli Hodgsonin aikaa lämmöllä Scottish Sun -lehden haastattelussa. Entinen Huuhkaja-hyökkääjä kehui erityisesti englantilaisen täydellisyyteen pyrkimistä.

– Tapa jolla hän organisoi puolustuspeliä oli fantastinen. Meidän ikääntyvää joukkuetta oli todella vaikea voittaa ja selviydyimme melkein EM-kisoihin. Hodgson on todella pikkutarkka. Hän haluaa, että asioita toistetaan kunnes kaikki on täydellistä. Sitä on oltava vähän perfektionisti, Johansson kuvaili entisen maajoukkuevalmentajan metodeja.

– Joskus harjoitukset olivat vain perusasioita. Mutta kun tekee perusasiat oikein, asiat ovat jo hyvällä mallilla. Hodgsonin harjoitusessiot olivat täydellisiä. Hänellä oli maajoukkuevalmentajana todella vähän aikaa, joten näyttöjen piti tulla heti. Hodgsonin kanssa oli mahtavaa työskennellä ja hän vaati pelaajiltaan paljon.

Johansson pelasi urallaan 106 maaottelua Huuhkajissa. Hyökkääjä edusti myös Englannissa kuuden vuoden ajan Charltonia.