Odion Ighalo oli vielä viime syksynä nimi, joka pyöri Valioliigaa seuraavien ihmisten huulilla. Watford-hyökkääjä oli Fantasy Premier Leagueen käytännössä pakkohankinta, mikäli halusi pysyä muiden perässä. Allekirjoittanut ei uskonut vireen kantavan ensimmäisten kuukausien yli, ja jäikin siksi kauaksi kärjestä. Vire hyytyi, mutta vasta vuoden 2016 puolella.

Yhden vuoden ihme?

Tällä hetkellä vain 3,6 prosenttia Fantasy Premier Leaguen käyttäjistä uskoo Ighalon vireen löytymiseen. Se on varsin pieni määrä siihen nähden, missä viime vuoden puolella liikuttiin.

27-vuotias nigerialaishyökkääjä teki vuoden 2015 aikana 29 maalia kaikki kilpailut huomioiden. Tahti oli varsin huima, sillä hän pelasi kauden aikana kaikkiaan 38 ottelua. Valioliigassa osumia syntyi kauden aikana 15. Se on varsin mukava määrä Englannin korkeimman sarjatason nousijajoukkueessa pelaavalle pelaajalle.

Vuosi 2016 on ollut Ighaholle synkkä. Watford-hyökkääjä on pelannut kaikki kilpailut huomioiden 34 ottelua, joissa hän on tehnyt ainoastaan kuusi maalia. Vastuuta on tullut tästä huolimatta runsain mitoin. Mutta ei enää tästä eteenpäin.

Kesällä joukkueen päävalmentajaksi saapunut Walter Mazzarri on ottanut Antonio Conten jalanjäljissä käyttöönsä 3-4-3-muodostelman, jossa heikossa vireessä olevalle Ighalolle ei liene käyttöä. Tässä muodostelmassa keskushyökkääjän paikasta nauttii Troy Deeney, joka on pelannut kuluvalla kaudella huomattavasti Ighaloa paremmin.

Olisiko kannattanut myydä?

Ighalon kausi 2015-16 oli maalimäärältään maaginen, mutta oliko matkassa sitä kuuluisaa nousijajoukkueen hurmosta? Suurin osa Ighalon maaleista syntyi syyskauden puolella, ja tarkempi katsaus osoittaa, että nigerialaishyökkääjä osui tammikuun jälkeen ainoastaan kahdesti Valioliigassa.

Mazzarrin luotosta Ighaloa kohtaan kertoo se, ettei italialaisvalmentaja halunnut myydä hyökkääjäänsä kesällä. Luotto oli vankkumaton, sillä Shanghai SIPG:n lähes 44 miljoonan euron tarjous ei johtanut siirtoon saakka. Ighalo on tehnyt syksyn aikana Valioliigassa ainoastaan yhden maalin.

On toki helppo leikitellä jälkikäteen ajatuksella, että olisiko Watfordin kannattanut myydä Ighalo kesän aikana? Ehdottomasti olisi. Yli 40 miljoonaa euroa on Watfordin kokoiselle seuralle valtava summa rahaa. Watford suoriutui kesän siirtoikkunasta kokonaisuutena surkeasti, jossa Ighalon myymättä jättäminen oli suurin epäonnistuminen. Watfordin onneksi se ei näy tämänhetkisessä sarjasijoituksessa.