Englantilaista jalkapalloa ravisuttaa jalkapalloilevien lasten hyväksikäyttö. Tai tarkemmin: hyväksikäytetyt entiset jalkapalloilijat, jotka ovat viime päivinä astuneet julkisuuteen.

Padon mursi entinen Crewen pelaaja Andy Woodward (lue tapauksesta lisää). Sittemmin vastaavanlaisista kokemuksista ovat puhuneet niin ikään entinen Crewe-pelaaja Steve Walters sekä urallaan Tottenhamissa ja Liverpoolissa pelannut Paul Stewart (lue lisää tästä).

Nyt esiin on astunut David White. Entinen Manchester Cityn, Leedsin ja Sheffield Unitedin pelaaja väittää, että häntä käytti aikoinaan hyväksi Crewen juniorivalmentaja Barry Bennell. Bennell on tuttu nimi, sillä häntä syyttävät hyväksikäytöstä myös Woodward ja Walters. Bennell sai yhdeksän vuoden vankilatuomion seksuaalirikoksista vuonna 1998.

– Viimeaikaisten lehdistöjuttujen valossa haluan vahvistaa, että entinen valmentajani Barry Bennell käytti minua hyväkseen 70- ja 80-lukujen vaihteessa. Hyväksikäyttö tapahtui, kun pelasin Manchesterissa sijaitsevassa Whitehill FC Junior -joukkueessa, White sanoi BBC:lle.

– Monien eri syiden takia varjelin salaisuutta perheeltäni ja ystäviltäni lähes kahden vuosikymmenen ajan.

– Vaikka jalkapallourani aikana pääsin sinuiksi tapahtuneen kanssa, tajuan nyt, kuinka paljon enemmän vaikutuksia Bennellin teoilla oli kuin silloin tajusinkaan.

White kirjoittaa kokemuksistaan kirjan

– Viime vuonna tein päätöksen, että kerään kaikki ajatukseni ja kokemukseni, ja kerron tarinani omin sanoin. En ajatellut aluksi kirjoittaa tarinaa hyväksikäytöstä, mutta tiesin, että minun pitäisi saada sille päätös.

– Kun tein niin, tajusin, että Bennellin teot ovat vaikuttaneet lähes jokaiseen tapahtumaan ja suhteeseen elämässäni.

– Kirjan kirjoittaminen oli ajoittain kivuliasta, aina oksettavaa ja uskomattoman vapauttavaa. Tämä on vain minun tarinani. Olen nyt iloinen kertoessani sitä, sillä huolimatta 70- ja 80-lukujen vaikutuksista, tunnen olevani yksi onnekkaista.

– Olosuhteet veivät minut pois hyväksikäytöstä ennen kuin se eskaloitui. Kunnioitan Andy Woodwardia, Steve Waltersia ja Paul Stewartia, jotka ovat niin rohkeasti kertoneet henkilökohtaisista tragedioistaan.

– Heidän ja muiden kokema fyysinen hyväksikäyttö oli ehdottomasti törkeämpää ja pitkittyneempää kuin minun kohdallani. En ole varma, olisiko minulla ollut heidän rohkeuttaan.

Tapausten myötä hyväksikäyttöä kokeneille jalkapalloilijoille on Britanniassa avattu uusi auttava puhelin.