Mario Balotellin ja Liverpoolin väliseen sopimukseen sorvattiin käyttäytymispykälä vuonna 2014. Asiasta uutisoi The Sunday Times.

Pykälästä tehtiin konkreettinen niin, että Balotellin punaisista korteista pidettiin kirjaa. Jos hyökkääjä ajettaisiin vähintään kolme kertaa kauden aikana ulos kentältä epäasiallisen käytöksen vuoksi, bonusta ei tulisi. Jos Balotelli onnistuisi pitämään ulosajot enintään kahdessa, hänelle napsahtaisi miljoonan punnan (1,2 miljoonaa euroa) bonus.

– Jos pelaajaa ei kauden aikana ajeta ulos kentältä kolmea tai useampaa kertaa väkivaltaisesta käytöksestä, vastustajaa tai muuta henkilöä päin sylkemisestä, loukkaavan kielenkäytön ja/tai eleiden takia, 30. kesäkuuta jokaisen kauden jälkeen hänelle maksetaan miljoonan punnan bonus, Sunday Times paljastaa sopimuksessa lukeneen.

Sunday Timesin mukaan Balotellin sopimuksessa oli myös 50 000 punnan (noin 60 000 euroa) maalibonus viiden tehdyn valioliiga- tai Mestarien liiga -maalin jälkeen. Sitä ei aktivoitu, sillä italialainen osui vain kerran Valioliigassa ja kerran Mestarien liigassa. Balotellin peruspalkka oli 85 000 puntaa viikossa.

Tässä kohtaa kiinnostanee, mitä Balotellin käyttäytymisbonuksen kanssa kävi. Sanotaan näin, että ainakin paperilla miehelle olisi miljoonan punnan bonus kuulunut, sillä häntä ei ajettu kertaakaan ulos kaudella 2014-15. Seuraavan kauden Balotelli pelasi jo AC Milanissa.