West Bromwichin toppari Gareth McAuley täytti aiemmin tässä kuussa 37 vuotta, mutta ikä ei tunnu painavan Valioliigan tämän hetken vanhinta kenttäpelaajaa.

195-senttinen McAuley on ollut syyskaudella yksi joukkueen suurimmista onnistujista. Hänen lisäkseen vain yksi toinen pelaaja on ollut mukana WBA:n kauden kaikissa kamppailuissa.

– Olen nauttinut kahdesta viimeisimmästä syntymäpäivästäni, mutta oikeastaan 35-vuotispäivä oli vaikea, pohjoisirlantilainen sanoo Birmingham Mailin haastattelussa.

– Kun olet 35-vuotias, (pelaajayhdistys) PFA lähettää kirjeen ja kertoo sinulle, että nyt olet oikeutettu eläkkeeseen. Lisäksi vakuutusyhtiösi lähettää sinulle kirjeen ja sanoo kiittävänsä erittäin paljon kaikista vuosistasi asiakkaana, mutta enää et ole vakuutuskelpoinen. Syntymäpäivä, jolloin sain nuo onnittelukorttien seassa, ei ollut paras.

Neljä maalia tällä kaudella viimeistelleen McAuleyn pitkän uran on mahdollistanut se, että hän on tottunut Valioliigassa pelaamiseen ja sen fyysisiin vaatimuksiin.

– Valioliigassa on enemmän aikaa palautua, eikä joudu pelaamaan niin paljon pelejä kolhujen kanssa. Silloin tietysti tuntee olonsa tuoreemmaksi pelien aikana. En usko, että siinä on mitään salaisuutta. Mielestäni kyse on enemmän siitä, että minulla on intohimoa pelaamiseen ja nautin siitä.

Roy Hodgson hankki McAuleyn ilmaissiirrolla vuonna 2011, kun Ipswich päästi tämän menemään. Hankintaa pidetään yhtenä seuran lähihistorian parhaimmista.

Nykyinen manageri Tony Pulis uskoo, että McAuleyn ura voi jatkua nelikymppiseksi asti.