Tiistai-iltana pelattiin Valioliigaa kahdessa osoitteessa. Liverpoolissa Everton sai vieraakseen Arsenalin, Bournemouthissa puolestaan vieraili Leicester. Molemmat kohtaamiset päättyivät kotivoittoon.

Everton-Arsenal

Goodison Parkille asteli kotijoukkue, jonka kausi on aivan sen alkua lukuunottamatta mennyt huomattavasti odotettua heikommin. Ronald Koemanin joukot olivat ennen ottelua saalistaneet 20 pistettä, ja löytyivät sarjan sijalta yhdeksän. Välimatkaa illan vierasjoukkueeseen oli neljätoista pistettä. Evertonin maaliero otteluun lähdettäessä oli melko poikkeuksellinen; sitä ei ollut lainkaan. Toffeet olivat sekä tehneet että päästäneet 19 osumaa.

Premier League

@premierleague
Arsenal have won more #PL games against Everton (29) than they have against any other side #EVEARS

Ottelun alussa hienosti painetta vierailleen lyöneen Evertonin kapteeni Phil Jagielka nappasi varoituksen 18. minuutilla astuttuaan Francis Coquelinin jalalle aivan rangaistualueen rajalla. Tilanteesta tuomitun vaparin ampui Alexis Sánchez; veto muutti suuntaa Ashley Williamsin pohkeesta ja painui ohi Maarten Stekelenburgin. 0-1.

OptaJoe

@OptaJoe
27 - Alexis Sanchez has scored or assisted 27 goals in his last 27 Premier League games for Arsenal (19 goals, 8 assists). Form.


Huolimatta Arsenalin pitkään pitämästä johtoasemasta ensimmäinen puoliaika ei ollut lainkaan vieraitten hallussa, vaan Everton hyökkäsi aktiivisesta alusta alkaen. Se tulikin tasoihin vielä ennen taukoa, Seamus Colemanin maalilla. James McCarthy työnsi oikea-aikaisesti Laurent Koscielnyn pois keskityspallosta; takana odottanut Coleman pääsi puskemaan pallon vapaasti ohi Petr Cechin.

Kummallekin joukkueelle kirjattiin avausjaksolla yksi maalia kohti suuntautunut laukaus, tauolle tilanteessa 1-1. Everton oli ennen ottelua yksi niistä kolmesta joukkueesta, jotka eivät olleet hävinneet liigaottelua kotonaan tällä kaudella.

Everton vaikutti olevan itse itselleen pahempi uhka kuin Arsenal. Kun toista jaksoa oltiin pelattu reilu 10 minuuttia, Leighton Baines liukui pahan näköisesti pän Stekelenburgia, joka kuitenkin jatkoi peliä hoitotoimien jälkeen. Arsenalin avausmaalia puolestaan edelsi tilanne, jossa Williams osui nappuloillaan Idrissa Gueyen nilkkaan kovalla vauhdilla.

Vajaan tunnin pelin jälkeen ottelu puuroutui. Molemmat hakivat johtoasemaa omilla vahvuuksillaan, mutta viimeinen kenttäkolmannes tuotti suuria ongelmia. Managereista tilanteeseen reagoi ensin Koeman; kentältä poistui 68. minuutilla Aaron Lennon, jonka paikan otti Kevin Mirallas. Arsène Wenger teki hetkeä myöhemmin kaksi vaihtoa; Theo Walcottin ja Alex Oxlade-Chamberlainin tilalle kentälle juoksivat Alex Iwobi ja Olivier Giroud.

Ottelussa aiemmin epäonnen soturina esiintynyt Williams muutti kulmapotkutilanteesta tilanteeksi 2-1, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä neljä minuuttia. Walesilainen pääsi puskemaan luvattoman vapaasti Ross Barkleyn kulmapotkusta, joka oli toinen perättäinen. Jo edellisestä kulmasta vain Cechin hurja venytys esti Everton-maalin.

Mark Ogden

@MarkOgden_
Arsenal concede two headers in six-yard box -- second one to an unmarked centre-half at a corner. Nothing ever changes.

WhoScored.com

@WhoScored
Ross Barkley: Has registered his first assist since August (vs West Brom) #EFCvAFC

Bournemouth-Leicester

Viime viikonloppuna kauden neljännen voittonsa, Manchester Cityn kustannuksella ottanut Leicester oli tilanteessa, jossa se olisi voitolla ohittanut taulukossa illan isäntänsä. Hallitsevan mestarin kausi Valioliigassa on joka tapauksessa edelleen tähän saakka todella suuri pettymys – se ei ole pystynyt kahteen perättäiseen voittoon viime huhtikuun jälkeen.

Premier League

@premierleague
Leicester City will be looking to win back-to-back #PL matches for the 1st time since April when they play Bournemouth #BOULEI

Man Cityä vastaan kolmesti osunut Jamie Vardy oli lähellä jatkaa putkeaan Kirsikoitten kustannuksella ennen ensimmäisen vartin täyttymistä.

Premier League

@premierleague
📸 A well-timed slide from Steve Cook denies Jamie Vardy another early goal. It's 0-0 (13 mins) #BOULEI


Ottelun avausmaali merkittiin kuitenkin huomattavasti vähemmän palstatilaa saaneelle pelaajalle, kun kotijoukkueen Mark Pugh kiitti ensimmäisestä kerrastaan joukkueen avauskokoonpanossa tällä kaudella. 29-vuotias sai pallon jalkaansa reboundista, ja ohitti Ron-Robert Zielerin Leicesterin maalilla.

AFC Bournemouth 🍒

@afcbournemouth

AFC Bournemouth 🍒

@afcbournemouth
GOALLLLL!!! ON HIS FIRST @premierleague START OF THE SEASON!!

1-0!
33: Great finish from Pugh!! Afobe's shot from eight yards was well saved and Pugh expertly volleyed in from in the area! Lovely strike!

Bournemouth sekä hallitsi palloa, että yritti maalintekoa vieraitaan ahkerammin – tauolle yhden maalin kotijohdossa.

Toiselle jaksolle tuli piristynyt ja yritteliäs Leicester, joka ei lopulta kuitenkaan kyennyt tasoitukseen.

BBC Sport

@BBCSport
What a chance for the equaliser. Robert Huth nods a deep corner just wide of Artur Boruc's post

#AFCB 1-0 #LCFC
➡️ bbc.in/2hBGB9I

BBC Sport

@BBCSport
Bournemouth climb to eighth in the #PremierLeague thanks to Marc Pugh's first-half strike.

#AFCB 1-0 #LCFC

➡️ bbc.in/2gXoVBN