Yksi Valioliigan viikonlopun kierroksen puhutuimmista tilanteista oli Hullin ensimmäiseen maaliin johtanut tilanne Hullin ja Crystal Palacen välisessä, 3-3 -tasapeliin päättyneessä ottelussa. Hullin Robert Snodgrass meni rankkarialueella maihin helponnäköisesti Crystal Palacen Scott Dannin välittömässä läheisyydessä ja erotuomari Mike Jones vei pallon pilkulle. Seuranneen rankkarin Snodgrass ampui itse sisään.

Pelin jälkeen Crystal Palacen manageri Alan Pardew oli tilanteesta käärmeissään. Hän sanoi Belfast Telegraphin mukaan uskovansa, että kaikki haluavat karsia sukellukset ja kalastelut lajista pois, ja oli varma siitä, että Snodgrass on pelin jälkeen häpeissään. Eikä Pardew erehtynyt, sillä Snodgrass pyysi pelin jälkeen heittäytymistään anteeksi Twitterissä.

HULL, ENGLAND - DECEMBER 10:  Scott Dann of Crystal Palace challenges Robert Snodgrass of Hull City to concede a penalty during the Premier League match between Hull City and Crystal Palace at KCOM Stadium on December 10, 2016 in Hull, England.  (Photo by Gareth Copley/Getty Images)
Kuva: Robert Snodgrass kalasteli Hullille lauantaina rankkarin: Kuva: Getty Images

Skotlannin maajoukkuepelaaja myönsi, ettei tilanteesta olisi missään nimessä kuulunut tuomita rankkaria. Omien sanojensa mukaan Snodgrass yritti vain väistää taklausta.

Robert snodgrass

@robsnodgrass7
Apologies from my end it was never a penalty, but genuinely thought defender was going to slide, so tried to ride the tackle🙌

Nyt Burnleyn manageri Sean Dyche toivoo, että jalkapallossa otettaisiin käyttöön jälkikäteen tuomittavat pelikiellot. Hän on vakuuttunut siitä, että siten sukeltaminen olisi kitkettävissä.

– Hypyistä on tullut teatraalisia ja olen yllättynyt siitä, etteivät ihmiset purskahda nauruun, Dyche toteaa FourFourTwossa.

– Se on mennyt liian pitkälle ja on täysin naurettavaa. Jotkut fanit ovat varmasti kyllästyneet siihen. Minua nyppii se, kuinka siitä on tullut hyväksyttävää.

Dyche uskoo, että jos kalastelusta tuomitaan jälkikäteen sanktioita, ongelma poistuu itsestään puolen vuoden sisällä.

– Joistain joukkueista kolme tai neljä pelaajaa saisi välittömästi rangaistuksen, varoituksesta kolmen ottelun pelikieltoon. Tilanteet on helppo tuomita, jos perustetaan asiantuntijapaneeli, Dyche uskoo.

– Kuuden kuukauden sisällä paneeli olisi tarpeeton, koska sukeltelua ei enää tapahtuisi. Olen hämmästynyt siitä, ettei sitä ole vielä perustettu.