Hollannin maajoukkueen keskikenttämies Ibrahim Afellay saattaa palata Stoke Cityn kokoonpanoon tiistaina, kun joukkue matkustaa Anfieldille Liverpoolin vieraaksi tapaninpäivänä, englantilaisittain tutummin Boxing Dayna.

Stokeen FC Barcelonasta kesällä 2015 siirtynyt 30-vuotias Afellay on toipunut täyteen pelikuntoon pitkän loukkaantumisen jälkeen. Hän satutti vakavasti polvensa viime huhtikuussa valmistavissa harjoituksissa ennen ottelua Manchester Citya vastaan.

Afellay palasi tositoimiin jo viime viikolla Stoken U23-joukkueessa. Peliaikaa kertyi ottelussa 60 minuuttia. Stoken päävalmentajan Mark Hughesin mukaan Afellay saattaa olla mukana jo Liverpool-ottelun miehistössä.

– Ibi pelasi viime viikolla vahvasti ja läpi ottelun, joten nyt hän on taas mukana ryhmässä ja käytettävissä, Hughes sanoi seuran sivuilla.

– Olen ilahtunut siitä, että hän on palannut vahvasti, kun taustalla oli niin paha loukkaantuminen. Hän näyttää vanhalta Afellaylta, mikä on mahtavaa, koska usein kun pelaajat palaavat, he saattavat olla hiukan pelokkaita.

Walesilaismanagerilla oli kerrottavanaan myös huonoja uutisia. Phil Bardley on vielä muutaman viikon sivussa ja Geoff Cameron on poissa ainakin loppuvuoden.