Vuosi on vähitellen vaihtumassa, ja kansainvälinen siirtoikkuna avautuu jälleen tammikuun alussa. Myös jotkut suomalaispelaajat saattavat olla vaihtamassa maisemaa. Kokosimme tähän juttuun neljä spekulaatiota mahdollisista siirroista saarivaltakunnassa.

Teemu Pukki ja Southampton

Uutisoimme jo viime siirtoikkunan aikana, että Brøndbyn suomalaishyökkääjää Teemu Pukkia vietiin siirtohuhuissa Southamptoniin. Englantilaisseuran kiinnostuksesta uutisoi tuolloin italialainen CalcioMercato.

Pukki, 26, alkaa olla pelaajana parhaassa iässään. Saksassa ja Skotlannissa suuri läpilyönti jäi tekemättä, mutta mies on kypsynyt sen jälkeen pelaajana ja saanut mukaan myös tietynlaista röyhkeyttä.

Pukin ura on ollut tänä vuonna kovassa nosteessa, sillä hän on takonut maaleja toisensa jälkeen ja johtaa Tanskan liigan maalipörssiä 14 osumallaan. Se ei ole varmasti jäänyt huomaamatta maanosan suuremmissa seuroissa.

Kiinnostusta on ollut muissakin maissa, mutta Southampton voisi olla Pukille sopiva osoite. Manageri Claude Puel on yleensä käyttänyt joukkueissaan kahta kärkimiestä, ja peliryhmitys on hyökkäyspään osalta samankaltainen kuin Pukin edustamassa tanskalaisseurassa. Sekä Brøndby että Puel ovat käyttäneet 4-1-2-1-2 -järjestelmää.

Kaiken lisäksi Southampton kaipaa tulivoimaa. Seitsemäntenä majaileva joukkue on tehnyt 17 liigakamppailussaan vain 17 maalia.

Mikael Soisalo ja QPR

Suomalaisittain yksi tämän hetken kuumimmista nimistä on ehdottomasti 18-vuotias laitahyökkääjä Mikael Soisalo, joka pelasi huippukauden Ilveksen riveissä. Saldona oli seitsemän maalia ja viisi maaliin johtanutta syöttöä 31 liigaottelussa.

Pelaajayhdistyksen äänestyksessä Vuoden tulokkaaksi valittu Soisalo kävi viime kesänä Queens Park Rangersin testileirillä. Jos tie vie jo tammikuussa ulkomaille, toiseksi ylimmällä sarjatasolla Englannissa pelaava lontoolaisseura voisi olla nuorukaiselle mainio vaihtoehto seuraavaksi askeleeksi.

– Tässä parhaillaan neuvotellaan vähän joka suuntaan. Nimiä ei ole tosin vielä papereissa. Kaikki on mahdollista, Soisalo sanoi aiemmin tässä kuussa Pelaajayhdistyksen verkkosivuilla.

Glen Kamara ja Colchester

Arsenalin edustusjoukkueessakin esiintynyt Glen Kamara, 21, lähti elokuussa hakemaan vauhtia Kakkosliigan Colchesterista. Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta tutun keskikenttäpelaajan lainajakso ei ole kuitenkaan sujunut alkuunkaan suunnitelmien mukaan.

Kamara on mahtunut sarjaotteluissa avauskokoonpanoon vain kertaalleen, ja kahdessa edellisessä pelissä hän ei ole päässyt edes vaihtopenkille. Gazette News kysyi tällä viikolla Colchesterin managerilta John McGrealilta, kuuluuko Kamara yhä hänen suunnitelmiinsa.

– Kyllä, Glen on meillä tammikuuhun asti. Tarkkailemme tilannetta ja katsomme, mihin suuntaan menemme sen asian kanssa. Lloyd (Doyley) vain on palaamassa ryhmään, ja kun menemme kolmella topparilla, kyse on siitä, että korvaajia löytyy sille alueella ja ympärille. Keskikentän paikoille meillä on vaihtoehtoja, hän vastasi.

Jos ja kun McGrealin puheita yrittää tulkita, Kamaran tilanne ei ole järin lupaava. Tie Colchesterin runkopelaajaksi vaikuttaisi olevan tällä hetkellä tukossa, joten kaiken järjen mukaan ura jatkunee nyt Lontoossa tai jossakin muualla.

Jesse Joronen ja Fulham

Huuhkajien maalivahtirinkiin lukeutuva Jesse Joronen, 23, on viihtynyt Mestaruussarjan Fulhamissa jo pidempään. Kaupunki ja seura ovat hienoja, mutta kun peliaikaakin pitäisi saada.

Kookkaan Jorosen kausi on ollut samankaltainen kuin muutaman muun suomalaisvahdin. Vastuuta on tullut Liigacupin kamppailuissa, mutta muutoin vaihtopenkillekin pääseminen on osoittautunut vaikeaksi. Aiempina vuosina mies on käynyt lainalla alasarjoissa, viimeksi viime kaudella Stevenagessa.

– Lainasäännöt muuttuivat (sopimusten pituuksien osalta) täksi kaudeksi. Fulham joutui periaatteessa pitämään minut, vaikka oli puhetta, että lähden lainalle. Olin totta kai pettynyt siihen, mutta teen niin kuin seura haluaa. Tilannetta katsotaan varmasti uudestaan tammikuussa, Joronen kertoi lokakuussa Yle Urheilulle.

Joronen tarvitsee ykkösvahdin paikan, ja kiinnostusta häntä kohtaan on. Lainajakso koko kevään ajaksi olisi hyvä vaihtoehto suomalaiselle, mutta jos tilanne Fulhamissa näyttää jatkuvan samanlaisena, saattaisi olla järkevää etsiä pysyvämpi uusi osoite.