FIFA:n ensi kertaa järjestämä The Best FIFA Football Awards -gaala otti huomioon myös jalkapallofanit, sillä ensi kertaa oli jaossa myös fanipalkinto. Monet pitivät loppusuoralle päässeistä ehdokkaista voittajasuosikkina Islannin maajoukkueen kannattajia, mutta toisin kävi.

FIFA Fan Award meni jakoon Borussia Dortmundin ja Liverpoolin kannattajien kesken. Fanit lauloivat yhteislauluna koko jalkapallomaailman tuntemaa ”You’ll Never Walk Alone” -hymniä joukkueiden kohdattua viime keväänä Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Laululla kunnioitettiin 15.4.1989 tapahtuneen Hillsborough’n katsomotragedian uhreja.

Tragedia vaati kaikkiaan 96 ihmishenkeä, ja Dortmundin ja Liverpoolin kannattajat muistivat henkensä menettäneitä tunteikkaalla yhteislaulullaan huhtikuussa tapahtuman 25. vuosipäivän kunniaksi. Komea veisuu sai varmaan karvat pystyyn niin Saksassa, Englannissa kuin muuallakin maailmassa television välityksellä. Hieno hetki ja komea osoitus jalkapalloilun yhdistävästä voimasta.

Borussia Dortmund

@BVB
Thank you very much! In our opinion, this title should belong to the 96 victims of the Hillsborough disaster. #JFT96 #TheBest

FIFA

@FIFAcom
Congratulations, @LFC & @BVB!
Winners of the FIFA Fan Award #TheBest 🏆
fifa.to/TheBestLiveBlog