© Kuva: Getty Images

Southamptonissa kuohuu – siirtopyynnön jättänyt kapteeni ei osallistu Liverpool-peliin

Southamptonilla on hankala tilanne käsissään.

Kapteeni ja joukkueen avauksen toppari José Fonte olisi kullankallis pelaaja kentällä. Mies on kuitenkin ilmaissut halunsa siirtyä muualle tammikuussa, joten seuran oli tietyllä tapaa vastattava. Vastaus on se, ettei Fonte ole mukana, kun Southampton pelaa keskiviikkona Liigacupin välierissä Liverpoolia vastaan.

– José ei osallistu tähän otteluun. Katsotaan seuraavaa peliä aikanaan, Southamptonin manageri Claude Puel sanoi lehdistölle.

– On tärkeää pitää tasapaino. Emme tiedä Josén tulevaisuutta, markkinoilla on hankala tilanne. Kunnioitan Joséa, tämä ei ole helppo tilanne henkilökunnalle tai pelaajille.

– Jos José myydään, on normaalia, että me katsomme mahdollisia korvaajia. On tärkeää, että pidämme silmämme auki markkinoilla. Emme tiedä vielä mahdollisista korvaajista. On vaikeaa vahvistaa joukkuetta tammikuussa.

33-vuotias Fonte on tällä kaudella pelannut 17 ottelua Valioliigassa ja kaksi Liigacupissa. Hänet jätettiin kokoonpanon ulkopuolelle jo viime viikonlopun FA Cup -kamppailusta.

Puel antoi myös lisätietoa Sofiane Boufalin tilanteesta. Seuran ennätyshankinta viime kesältä joutuu jättämään Afrikan mestaruusturnauksen väliin loukkaantumisen vuoksi.

– Boufalilla on polvivamma. Hänen polvensa vaatii operaatiota, eikä hän pysty osallistumaan turnaukseen. Hän jää tänne toipumaan. Toivon, että hän on pelikunnossa muutamassa viikossa.

– Se ei ole vakava loukkaantuminen. Operaation jälkeinen reaktio kertoo kyllä. On tärkeää, että hän toipuu hyvin ja palaa vahvana takaisin.