Manchester United otti kotikentällään Old Traffordilla helpon 4-0 -voiton Mestaruussarjan Wiganista FA Cupin neljännellä kierroksella. Punaisten Paholaisten tehomiehenä hääri yli vuoden tauon jälkeen Unitedin avauskokoonpanoon päässyt Bastian Schweinsteiger, jolle kirjattiin yksi maali ja yksi maalisyöttö.

32-vuotias saksalainen on jäänyt Valioliigassa tällä kaudella kokonaan ilman peliaikaa, ja kahdessa cup-ottelussa on herunut yhteensä 16 peliminuuttia. Sunnuntaina José Mourinho tarjosi konkarille täyden 90-minuuttisen.

Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut United-kannattajille paljoakaan hurrattavaa, vaan Wiganin puolustus pysyi tiiviinä lähes taukovihellykseen saakka. Lähes. 44. minuutilla Schweinsteiger lähetti laidalta erinomaisen keskityksen takatolpalle, ja Marouane Fellaini teki sitä, mitä parhaiten osaa. Belgialainen käkkäräpää jyräsi kyseenalaisesti Wigan-puolustaja Callum Connollyn ja pukkasi pallon lähietäisyydeltä maaliin.

Fellaini on todellinen cup-spesialisti, sillä Valioliigassa hän on onnistunut maalinteossa viimeksi joulukuussa 2015, mutta cupissa verkot tuntuvat heiluvan.

6 - Marouane Fellaini has scored six goals in 33 games in cup competitions for Man Utd, compared to seven in 78 league games. Specialist.

Toisellakin puoliajalla suuria rooleja näyttelivät Unitedissa vähälle peliajalle jääneet pelaajat. Nuori ranskalainen Anthony Martial käytti näyttöpaikkansa ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Ensimmäisen puski maaliin Chris Smalling ja toisen suti läheltä sisään Henrikh Mkhitarjan, joka pelasi Martialin kanssa hyvää seinäpeliä ja juoksi sisukkaasti loppuun saakka. Päätösnumeroista vastasikin sitten Schweinsteiger, joka niittasi pallon pussiin saksipotkulla Wayne Rooneyn antamasta kulmapotkusta.

Wiganin vaihtopenkillä istuskeli kokenut suomalainen Jussi Jääskeläinen, mutta ”Jässikään” tuskin olisi numeroita pitänyt kauniimpana, sillä kaikki Unitedin maalit syntyivät lähietäisyydeltä ja olivat tuskin mitenkään maalivahdin poimittavissa.

FA Cupin viidennen kierroksen joukkueista on nyt selvillä 15, sillä pelaamatta on enää 8. helmikuuta edessä oleva Leicesterin ja Derbyn välinen uusintaottelu. Valioliigasta mukana ovat yhä Tottenham, Arsenal, Chelsea, Manchester United, Burnley, Middlesbrough ja Manchester City. Mestaruussarjaa edustavat varmuudella ainakin Wolverhampton, Huddersfield, Blackburn ja Fulham.

Ykkösliigasta mukana ovat yhä Oxford ja Millwall ja Englannin viideskin sarjataso eli Konferenssi sai sensaatiomaisesti ja historiallisesti mukaan neljännesvälieriin kaksi joukkuetta: Lincoln Cityn ja Sutton Unitedin. Neljännesvälieräparit arvotaan maanantai-iltana.