Middlesbrough’n manageri Aitor Karanka on pahasti tuohtunut oman seuransa johtoportaalle siitä, ettei Boro ole onnistunut Karankan toivomissa värväysyrityksissä. Espanjalainen totesi Sky Sportsin haastattelussa, ettei jaksa enää edes välittää siitä, mitä tammikuun siirtoikkunan loppusuoralla tapahtuu.

Karanka on aiemmin kertonut havitelleensa joukkueensa hyökkäyspään vahvistuksiksi Robert Snodgrassia, Bojan Krkiciä ja Jesé Rodríguezia. Snodgrass päätyi kuitenkin West Hamiin, Bojan Mainziin ja Jesé Las Palmasiin. Middlesbrough’n käteen jäi luu.

Manageri toivoi joukkueensa hankkivan tammikuun aikana ainakin yhden laitalinkin hyökkäyspään dynamon Gaston Ramírezin tueksi. Uruguaylainen on kuitenkin ollut Leicesterin kiikarissa ja hän jättikin viime viikolla Borolle siirtopyynnön. Nyt Karanka kuitenkin vakuuttaa Ramírezin jäävän Middlesbrough’oon ”1100-prosenttila varmuudella.”

Kun edellämainittu kolmikko meni Borolta sivu suun, seura tiedusteli vielä Fulhamilta Tom Cairneyn saatavuutta, mutta sieltäkin vastaukseksi saatiin ”ei ole myytävänä”. Kaiken mentyä enemmän tai vähemmän mönkään, myrtynyt Karanka antoikin palaa oikein kunnolla.

– En tiedä mitään uusista pelaajista. En edes halua tietää. Pidimme ensimmäisen palaverin siirtomarkkinoiden kohdepelaajista puolitoista kuukautta sitten, joten tavoittelemamme pelaajat olivat seurajohdossa kaikkien tiedossa.

– Nyt (maanantaiaamuna) aikaa on enää kaksi päivää ja tiistaina on edessä huipputärkeä ottelu, johon minun täytyy keskittyä.

Kun Karankalta kysyttiin, miksei hän onnistunut vakuuttamaan Snodgrassia, Jeséä tai Bojania tulemaan seuraan, vastaus oli tympeä.

– Sitä ei kannata kysyä minulta. En tiedä. Minä yritin parhaani.

– Tavoite oli parantaa joukkuetta, emmekä ole onnistuneet siinä. Olemmeko tarpeeksi hyviä säilymään sarjassa? Teen ainakin parhaani.

Täysin toimettomana Middlesbrough ei ole kuitenkaan siirtomarkkinoilla ollut, sillä se hankki uusiksi vahvistuksikseen Patrick Bamfordin ja Rudy Gesteden. Toiseen suuntaan lähti jo David Nugent ja lähtee todennäköisesti vielä Jordan Rhodes. Karankan ärtynyt ja välinpitämätön linja tosin jatkui, kun häneltä kysyttiin, jääkö Rhodes seuraan vielä kevään ajaksi.

– En tiedä, enkä haluakaan tietää.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.