Valioliigaseurat tekivät yhteenlaskettuna positiivisen taloudellisen tuloksen talven siirtomarkkinoilla. Tällaista ei ole tapahtunut kertaakaan aiemmin historiassa.

Plusmerkkinen tulos ei johtunut pienistä kuluista. The Timesin laskujen mukaan seurat käyttivät siirtoihin 215 miljoonaa puntaa (250 miljoonaa euroa). Se on historian toiseksi suurin lukema. Kuusi vuotta sitten valioliigaseurat törsäsivät talvihankintoihin 225 miljoonaa puntaa. Historian ensimmäisen tammikuun siirtoikkunan aikana (vuonna 2003) rahaa paloi vain 35 miljoonaa puntaa.

Koko kauden tuhlaus nousi jo ennätysmäiseen 1,38 miljardiin puntaan, sillä viime kesänä valioliigaseurat ostivat pelaajia 1,165 miljardin edestä.

– Tammikuun 2017 kulutus nosti valioliigaseurojen koko kauden 2016-17 kulutuksen lähes 1,4 miljardiin puntaan. Se tarkoittaa 32 prosentin nousua kauteen 2015-16 verrattuna, ja se on valtavasti enemmän kuin missään muussa maailman jalkapallosarjassa, Deloitten urheilupuolen partneri Dan Jones sanoi Timesin mukaan.

Kulutuksesta huolimatta valioliigaseurat siis tekivät taloudellista voittoa. Suuri osa siitä selittyy Kiinan vetoavulla. Timesin laskujen mukaan Kiinaan lähteneet Oscar ja Odion Ighalo sekä Ranskaan siirtynyt Dimitri Payet tuottivat valioliigaseuroille 105 miljoonaa puntaa. Yhteensä tuloja tuli 255 miljoonan punnan verran, eli viivan alle jäi 40 miljoonaa.